любопитно

Начало | любопитно | Повече от 1300 ученици ще учат в Лятната академия на „Заедно в час“

Повече от 1300 ученици ще учат в Лятната академия на „Заедно в час“

Аз детето | 2017-07-28

Повече от 1300 ученици ще учат в Лятната академия на „Заедно в час“

Седмото издание на Лятната академия за успех и забавление на фондация „Заедно в час“ започва на 31 юли в София. Официалното откриване ще събере повече от 1300 ученици, родители, учители, официални лица и гости. То ще започне в 10 ч. в понеделник със специални церемонии паралелно в двете училища на академията – 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. „Люлин“ и 144 СУ „Народни будители“ в кв. „Младост“.

Всички записани ученици за академията трябва да бъдат в училищата още в 8 ч. за запознаване с учителите и подготовка за откриването. Сред поканените официални гости са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и зам.-министърът Таня Михайлова, кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на Регионалното управление на образованието-София град Ваня Кастрева и други представители на Министерството на образованието и науката и Столичната община.

Лятната академия на „Заедно в час“ цели да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата лятна ваканция. Академията е и финалната част от интензивното предварително обучение на новите участници по програма „Заедно в час“, които от септември 2017 г. ще преподават в училища в 12 региона на страната. “За много ученици безплатната лятна академия е една от малкото възможности да осмислят и оползотворят свободното си време през лятната ваканция. Някои родители, които записват децата си на академията, не могат да си позволят да платят за занималня, летен лагер или други възможности. Това превръща академията и в събитие със силна социална значимост“, споделя Иван Петров, специалист „Обучения“ във фондация „Заедно в час“.

За седемте години съществуване на академията през нея са минали стотици ученици и с всяка година интересът към нея се повишава. За безплатното лятно училище тази година са се записали рекорден брой деца и младежи от I до XII клас – 1311. Те ще прекарат следващите три седмици с новите мотивирани учители по програмата. Преподавателите са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички те са обучени по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Академията се провежда напълно безплатно за учениците

Допълнителна информация за академията може да се намери на сайта www.zaednovchas.bg/summer_academy.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град