новини детски

Начало | новини детски | Плевенски ученици готвят състезание по цветарство

Плевенски ученици готвят състезание по цветарство

Аз детето | 2008-02-08

В плевенската Професионална гимназия по лозарство и винарство текат активни приготовления. От една страна заради многото международни проекти, в които участват възпитаниците и учителите, второ – заради идващия Трифон Зарезан, който училището отбелязва на 14 февруари и не на последно място, гимназията ще е домакин на първото по рода си в страната Национално състезание по цветарство.

То ще се проведе в навечерието на Първа пролет – 22 март, и в него до момента участие са пътвърдили 12-13 отбора от училища от цялата страна, в които се изучава специалността “Озеленяване и цветарство”. Още за това, което ще се случи в плевенската Професионална гимназия по лозарство и винарство, чуйте от нейния директор Бисерка Илиева /в прикачения файл/

Около 7 хиляди човека са завършили Професионалната гимназия по лозарство и винарство за 118 години от нейното създаване, каза още Бисерка Илиева. Голяма част от тях са се реализирали по изучаваните специалности лозарство, винартво, градинарство и изучаваното в последните 12-13 години цветарство.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град