афиш

Начало | афиш | Плевен ще участва с четири спектакъла за деца в инициативата „Нощ на театрите“

Плевен ще участва с четири спектакъла за деца в инициативата „Нощ на театрите“

Аз детето | 2021-10-08

Плевен ще участва с четири спектакъла за деца в инициативата „Нощ на театрите“

Плевен ще участва с четири спектакъла за деца и възрастни в инициативата „Нощ на театрите“ на 20 ноември. Това съобщиха от Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в областния град.

От 10.00 ч. ще бъде показано "Безценното камъче" – постановка по българска народна приказка на режисьора Ива Николова. След нея, от 12.00 ч., на сцената ще се качи "Грозното патенце" по Андерсен във вариант на Теодора Гълъбова.

За Нощта на театрите Плевенският театър подготвя още един спектакъл – провокация, който ще започне от 22.00 ч. – „Човекът от Подолск“, от съвременния руски драматург Дмитрий Данилов, под режисурата на Васил Василев. В него ще се изявят актьорите Антъни Пенев, Адриан Филипов, Иван-Александър Дойчев, Сергей Константинов, Диана Ханджиева, които ще провокират зрителите да се замислят доколко са изгубили способността си да откриват красивото в живота.

Местата вече могат да се ангажират, включително и онлайн, за тези заглавия от афиша на Плевенския театър, който има над 101-годишна история като професионален културен институт.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град