новини детски

Начало | новини детски | Паунът-герой и понито Вихър

Паунът-герой и понито Вихър

Аз детето | 2009-04-22

Паунът-герой и понито Вихър

Наскоро редакторите на az-deteto.com наминаха в софийския зоопарк, за да видят как е осиновеното от сайта пони Вихър. Вихър е добре, дори и в дъждовни дни малките деца много му се радват. Някои от тях даже имитират с език тропот на копитца, а още са в количка, та майките им трябва да ги вдигнат на ръце, за да видят по-добре кончето.

В същия този ден един паун се разхождаше извън клетката, и дори едно пораснало дете на преклонна тинейджърска възраст го подгони. Паунът не остана длъжен, подгони тинейджъра, който малко позорно побягна, уж на шега.

Преди обаче да сигнализираме хората, които се грижат за птиците, че един паун е избягал, (и подгонил тинейджър) :), видяхме табелка, на която пише, че това е нова практика в зоопарка, някои от птиците да се пускат извън клетките.

Много забавно беше да гледаме как една група хора гледат пауните в клетката, а един друг паун, кацнал на покрива гледа тях отгоре, без те да го виждат, защото не вдигат главите си.

И така, деца, радвайте се на животните, уважавайте ги, и не подгонвайте всяко срещнато, защото може вас да ви подгони.

На снимката е паунът-герой, след кратката схватка.



Коментари
3 коментара

Васи , ,

Публикувано на 23.04.2009

Интересна и смешна случка!

Ани , ,

Публикувано на 27.04.2009

искам да живея в софия понеже е по активно там например сайта аз детето са го създали там и всчко го организират там а в хасково не е толкова активен град като софия

Ели Григорова, 8 г.,

Публикувано на 01.05.2009

ани повярвай ми и да живееш в софия гледката ти ще бъде само софиския боклук

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град