новини детски

Начало | новини детски | Оценяването на творбите в конкурса "Перо от пеликан" приключи – победителите са ясни

Оценяването на творбите в конкурса "Перо от пеликан" приключи – победителите са ясни

Аз детето | 2012-09-11

Оценяването на творбите в конкурса "Перо от пеликан" приключи – победителите са ясни

Късно снощи приключи окончателната селекция в конкурса „Перо от пеликан”.
Журито с председател Ирина Папанчева (писател, журналист и експерт по комуникации) и членове: Христо Димитров-Хиндо (оператор, сценарист и автор), Жюстин Томс (водещ експерт в областта на онлайн медиите, маркетинга и PR), Жасмина Тачева (Public Republic Junior) и Александра Владимирова (автор на skype романа „Станислав моя любов”) отличи следните участници:
1-во мястоИлиян Тонев Тодоров, 13 г., гр. Мездра
Награда: Две нощувки със закуски и вечери в хотел „Авлига Бийч”, Слънчев бряг, за семейство и посещение на Увеселителен парк Екшън Аквапарк.

2-ро място – Петър Аспарухов Каменски, 12 г., гр. Бургас
Награда: Участие в курс за стимулиране на творческите заложби, организиран от Център за психологическо консултиране „Де Анима”.

3-то място – Александър Петров Станков, 9, гр. София
Награда: Безплатен онлайн езиков курс по избор от 11 езика с продължителност 60 часа, предоставен от LingQ.

Наградата на читателите се присъжда на Никол Ивова Демирева, 12 г., гр. Бургас, след онлайн гласуване, в което тя получи 350 гласа.
Поощрителната награда на Ирина Папанчева – ръчно изработен тефтер от Италия – ще получи Габриела Петева Петрова, 17 г., гр. Русе.
Грамотата за „Най-вдъхновяващ учител” отива при Венета Иванова, учител по БЕЛ в ОУ ”Братя Миладинови”, гр. Бургас, за която гласуваха 9 от участниците в конкурса.
Общо 11 учители бяха номинирани.

„Това беше изключително труден избор. В течение на седмица с колегите ми от журито четохме и препрочитохме творбите. Във всяка откривахме нещо уникално и грабващо. Впечатлени сме от таланта и оригиналното мислене на участниците ни. От името на журито поздравявам победителите в конкурса! Поздравявам и всички останали участници – продължавайте да творите и да развивате дарбата си! За нас всички сте победители. Със Зорница имаме желание да споделим всички творби, които получихме не само чрез онлайн публикуването, което вече осъществихме, и се надяваме през идните месеци да ви зарадваме с новина в тази посока”, каза Ирина Папанчева.

66 творби на деца и младежи на възраст от 9 до 18 г. бяха получени в конкурса за есе или кратък разказ на тема „Перо от пеликан”. В конкурса са представени 24 населени места, като най-силно са застъпени Бургас с 14 творби, Поморие – с 11 и София – с 8.

Проектът „Перо от пеликан” е съвместна инициатива на Ирина Папанчева и Зорница Москова, експерт по маркетинг и комуникации. Проектът, който е пилотен за България, представя едноименния роман (все още непубликуван) на Ирина Папанчева по нестандартен начин чрез използване на различни комуникационни канали, събития, свързани със сюжета на книгата, конкурс за детско есе/разказ и дискусия.

Вижте още:
Започва оценяването на творбите от конкурса "Перо от пеликан"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град