покани

Начало | покани | Откриване на благотворителна изложба-базар

Откриване на благотворителна изложба-базар

Аз-детето | 2005-04-21

Откриване на благотворителна изложба-базар

“Цветен Великден за децата, лишени от родителски грижи”

На 25 април в 11 часа на втория етаж в София Ленд се открива благотворителната изложба-базар “Цветен Великден за децата, лишени от родителски грижи”. До 3 май всички желаещи ще имат възможността да закупят детски рисунки, пластики, рисувано стъкло и други предмети, изработени от деца от домовете за сираци в село Калотино, село Доганово, Перник и от 12-то СОУ в София.

Благотворителната изложба-базар е първата официална инициатива на фондация “Движение на българските майки”. Материалите за изложбата – бои, картони, стъкло, четки, кожа, са събрани и дарени от майките от клубовете в Интернет, като доброволци на фондацията обучаваха и помагаха на децата от домовете да изработят предметите.

Досега фондация “Движение на българските майки” е обединила усилията на много жени в помощ на сирачетата, живеещи в домовете за възпитание и отглеждане на деца, лишени от родителски грижи. Организацията започва своето съществуване в Интернет пространството в Клуба на бъдещите и настоящи майки. Всички майки във фондацията работят безвъзмездно. Една от основните им цели е да създадат доброволческа мрежа в цялата страна, за да обхванат колкото се може повече домове и да продължат със събирането на всякакъв вид помощи.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град