конкурси

Начало | конкурси | Още 5 дни търсят най-малкия автор на българска приказка

Още 5 дни търсят най-малкия автор на българска приказка

Аз детето | 2010-04-28

Конкурсът се удължава с 2 дни, информират организаторите.

Още 5 дни остават до края на конкурса за най-малък автор на приказка. Малчуганите (или техните майки) могат да изпращат приказки на имейл pombarbg@gmail.com или на пощенски адрес: София 1407, кв. Лозенец, ул. Бигла № 24, ет. 3, ап. 5 до 3 май 2010 г. Единственото изискване е приказката да е с главен герой мечето Pom-Bar.

Цветна и весела книжка с картинки ще събере най-интересните три приказки на малките кандидат-писатели. За награда най-малките автори в националния конкурс ще се срещнат с известен детски писател (който засега е тайна). От него ще получат грамота, автограф и съвет за това как по-бързо, сигурно и безвъзвратно да станат големи писатели. 
Детските истории ще бъдат внимателно прочетени и оценени от жури с председател любимата детска авторка Лили Спасова. Цялостно въздействие, оригиналност, удачно (но не рекламно!) обвързване на главния герой със сюжета и ясно послание към читателите са сред критериите за оценка. Допълнителни точки ще се присъждат, ако участникът е по-малък от 6 г. (и може да пише, макар, от време на време да изпуска някоя и друга гласна). Кампанията се нарича „Приказен празник с Pom-Bar”. Основна нейна цел e да събуди интереса на най-малките към писането и да популяризира сред тях приказките от български писатели.

Коментари
2 коментара

Мария Иванова, 13 г.,

Публикувано на 11.05.2010

Искам да попитам кога ще бъдат обявени резултатите от конкурса и къде ще могат да се видят

Деси , 9 г.,

Публикувано на 24.05.2010

как да се от абонирам

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град