покани

Начало | покани | Онлайн демонстрация за деца представя днес музеят в Плевен в „Европейската нощ на учените“

Онлайн демонстрация за деца представя днес музеят в Плевен в „Европейската нощ на учените“

Аз детето | 2020-11-27

Онлайн демонстрация за деца представя днес музеят в Плевен в „Европейската нощ на учените“

С онлайн демонстрация за деца започват проявите в инициативата „Европейска нощ на учените“ на Регионалния исторически музей в Плевен. Това съобщи за БТА Елвира Конова от музея. Тя уточни, че програмата, която може да се види на фейсбук страницата на музея от 18.30 ч. днес и е най-подходяща за деца от седем до деветгодишна възраст. „Университетът за деца“ е посветен на земетресенията.

Децата и техните родители ще научат повече за восъка, за лавата, за континенталния дрейф, сеизмичните вълни и ефекта върху високите сгради, както и кой е най-земетръсният регион на планетата, разкри Конова. Програмата на музея в в Нощта на учените днес включва още една тема от „Науката за града“ от 19.00 ч. По думите на Конова ще бъде показана „мистерията на канала“ и „тайните на пречистването на отпадъчни води“. Ще бъдат поставени важни екологични въпроси като „Какво се случва с водата, след като бъде използвана?“, „Хаби ли се водата или се връща в природата?“, „Защо трябва да се пречиства отпадъчната вода?“. Отговорите ще даде български учен – д-р инж. Добрил Вълчев от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Утре проявите в „Европейска нощ на учените“ ще продължат с още любопитни теми на фейсбук страницата на музея в Плевен от 11.00 ч. до 12.00 ч.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град