сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Обемни картички

Обемни картички

| 2003-06-16

Обемни картички

Материали
За тези красиви обемни картички, които могат да са хубав подарък за рождения ден на твои приятели или роднини са необходими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, ножичка и добро настроение.
/За деца над 5 години/

Основа
Вземи бял лист и от него изрежи правоъгълник. Размерът и ориентацията избери сам. Сгъни на две и това е основата за картичката. На лицевата страна ще залепиш или нарисуваш различни цветни мотиви.

Вариант 1
Изрежи от червена и жълта хартия лентички с ширина около 2-3 мм и дължина около 5-6 см. С ножичка внимателно "закръгли" краищата на лентичките, така че да се накъдрят. Залепи по три кръстосани в средата и цветето е готово! Залепи на основата. Погледни модела. Можеш да изрежеш листенца от зелена хартия и да аранжираш всичко на листа. Преди да залепиш, подреди елементите, за да видиш как ще изглежда картичката и след това залепи. Остави да засъхне лепилото и картичката е готова!

Вариант 2
Изрежи от зелена, червена и жълта хартия правоъгълници с различни размери (адекватни на основата на картичката). Постави ги трите един в друг и ги сложи в дланта си. С моливче затисни в средата, така че да се получи обем. С ножичка изрежи краищата на лентички, така че да станат като цветя. Залепи ги трите – от най-голямото най-долу, като сложиш лепило само в средата! Залепи на основата. Погледни модела. Остави да засъхне лепилото и картичката е готова!

Отдай се на своето въображение!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град