новини детски

Начало | новини детски | Научна лаборатория за деца отвори врати в Националния музей „Земята и хората”

Научна лаборатория за деца отвори врати в Националния музей „Земята и хората”

Аз детето | 2015-10-13

Научна лаборатория за деца отвори врати в Националния музей „Земята и хората”

Детската лаборатория за приложна и забавна химия, организирана от Байер България ЕООД, бе официално открита днес. Научната лаборатория ще се помещава в Националния музей „Земята и хората“ в рамките на една седмица – в периода от 13 до 19 октомври. По време на инициативата младежи, олимпийски състезатели по природни науки, и доброволци от Байер България ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища в София интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията.

На 17 октомври (събота) събитието ще бъде отворено за свободно посещение от всички желаещи. Демонстрациите на експериментите ще бъдат с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен и за участие е нужно предварително записване на тел. 02/832 33 44. Организаторите уточняват, че експериментите са подходящи за деца на възраст между 8 и 12 години.



„Детска лаборатория за приложна и забавна химия от такъв тип се провежда за първи път в България. Това е една чудесна възможност да покажем на децата колко интересна може да бъде науката. Целта ни е по един различен начин да провокираме техния интерес и желание за учене“, споделя Ралица Янакиева, Мениджър за България, Байер КропСайанс.

Проектът „Научната лаборатория на Байер“ се осъществява с подкрепата на Регионалния инспекторат по образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град