сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Направете си въртележка!

Направете си въртележка!

Аз детето | 2006-08-07

МАТЕРИАЛИ

2-литрова пластмасова бутилка
Цветен маркер
Хартия
Остър нож
Акрилни бои и четки
Дървен шип (8/10 сантиметра в диаметър)
Бормашина
Чук и малък пирон

Нужно време – Под 1 час

1. Махнете надписа от бутилката. По-лесно ще е, ако напълните бутилката с гореща вода и я оставите за 10 минути. После използвайте сапун и вода, както и скрубер, за да премахнете остатъка от лепилото. Изпразнете бутилката и я оставете да изсъхне.

2. Изберете декоративен образ, който да нарисувате върху бутилката и после направете шаблон като рисувате скицата на хартия. Ако изберете симетрично изображение, като пеперуда или цвете, нарисувайте права линия надолу от центъра на картината и след това изрежете половината от изображението. Ако е животно, като куче или кон, нарисувайте профил на главата и врата му.

3. Подшийте шаблона върху обърнатата бутилка и използвайте маркера да чертаете около външния й ръб (не очертавайте централната линия или основата на врата). Повторете тази стъпка няколко пъти, поддържайки еднакво разстояние между очертанията.

4. Използвайте острия нож да срежете по очертанията (нека възрастните го направят). Сгънете силуетите напред под 90-градусов ъгъл от бутилката. Сега нарисувайте изображенията.

5. Веднъж щом боята изсъхне, издълбайте с бормашината малка дупка в центъра на долната част на бутилката. После пъхнете шипа в бутилката. Пробийте пирона в дупката на бутилката и над върха на шипа, така че главата на пирона да е с четвърт инч над пластмасата. Сложете шипа на земята и ветропоказателят е готов!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град