новини детски

Начало | новини детски | Над 50 деца "изпързаляха" зимата с Az-deteto.bg!

Над 50 деца "изпързаляха" зимата с Az-deteto.bg!

Аз детето | 2013-02-23

Над 50 деца "изпързаляха" зимата с Az-deteto.bg!

Повече от 50 деца и техните родители се събраха днес на пистата до хижа „Алеко“ и участваха във веселото зимно състезание на Az-deteto.bg „Изпързаляй зимата!“.

В прекрасния зимен и слънчев ден най-нетърпеливите участници пристигнаха още в 10 часа, за да се регистрират и след регистрацията побързаха да се подготвят и загреят за първото състезание с шейни. Участниците в състезанието бяха разделени на три възрастови групи: от 5 до 7, от 8 до 10 и от 11 до 12 г. Състезанието с шейни беше изключително оспорвано и всеки се стараеше да се спусне по-бързо от другите, за да е победител. И разбира се победители имаше, за тях бяха осигурени медали, купи и страхотни награди от партньорите ни от „Диел“ и „Биопрограма“.

В групата на най-малките (от 5 до 7 години) най-бързо финишира Милен Мутафов, на второ място Борис, а на трето Виктор Томов.

В групата на децата от 8 до 10 години най-бърз в пързалянето с шейна беше Ясен Петров, след него – Магдалена Боева и на трето място финишира Елица.

В групата на най-големите участници от 11 до 12 години на първо място завърши Явор Михайлов, на второ – Елиза и на трето място е Марио Илиев.

Разбира се и всички други участници в състезанието получават нашите искрени поздравления, защото не само че показаха голямо майсторство с пързалянето и спирането с шейна, но и направиха състезанието изключително интересно и вълнуващо.

Но ако си мислите, че снежните забавления приключиха до тук грешите! След лека почивка и загряване с вкусните чайове на „Биопрограма“ дойде ред и за второто състезание – целене на мишени със снежни топки. Тук участниците отново бяха разпределени във възрастови групи, а самото състезание беше дори още по-оспорвано от първото. До самия му край не се знаеше кой точно ще е победител, защото всички участници бяха много точни в целенето на мишените и се получиха много равенства, за които трябваше да бъдат организирани допълнителни кръгове както и игра с познаване на числа. Все пак накрая успяхме да определим победители, а те са:

на първо място в групата от 5 до 7 години най-точен на мишената беше Радослав Беров с резултат от 70 точки, след него веднага се нарежда Сава Мутафов, отново със 70 точки, а на трето място е Борис Велчев с 30 точки.

В групата от 8 до 10 години на първо място с невероятен резултат от 80 точки се класира Симеон Пенев, на второ място с 60 точки е Борис Димитров и на трето място отново с 60 точки е Борис Илиев.
В групата на най-големите участници от 11 до 12 години на първо място със 70 точки се класира Явор Михайлов, на второ място с 60 точки е Лиза Миланова, която показа на всички, че и момичетата имат много точен мерник, и на трето място също с много добър резултат е Татяна Димитрова.

След това наистина изключително напрегнато състезание, отново направихме кратка почивка с музика и вкусен топъл чай и се насочихме към последното състезание. То събра най-много публика, а и беше най-интересното, дори и за родителите. Състезанието беше за най-смешен снежен човек. В него участниците бяха разпределени в отбори от по трима човека и имаха около 30 минути, в които да развихрят фантазията си и да направят най-интересните и забавни снежни човеци. И те наистина го направиха! Специално поздравяваме всички екипи работили по снежните човеци, те наистина бяха изключително забавни и невероятни. Журито, което трябваше да ги оцени беше наистина възхитено от тях и му беше доста напрегнато да избере само три, но се налагаше.

Всички много се постараха за своите снежни човеци, че дори им измислиха имена. Някои от тях бяха: Смехурчо, Корнелия, Ники, Петух Петя, Диджей Бобо, Пух, Бисер, Страхил, Смешния нос и много други. Тези снежни човеци, все още стоят на Витоша, покрай пистата до хижа „Алеко“ и посрещат скиорите, които се пързалят по пистата.

И накрая благодарим на всички родители и деца, които въпреки големият сняг, дойдоха и заредиха с изключителен ентусиазъм всички нас и направиха нашето зимно състезание „Изпързаляй зимата!“ весело.

Изключителни благодарности и на нашите партньори: „Софарма“ АД, на генералния спонсор на събитието „Биопрограма“, ЧЕЗ България, както и на любезните домакини на състезанието „Витоша Ски“ АД.

Още снимки от зимното състезание вижте тук!
Усетете и атмосферата с видео от зимното детско забавление.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град