новини детски

Начало | новини детски | На 15.3.2007. в обединен детски комплекс Кърджали се проведе състезание по гражданска защита

На 15.3.2007. в обединен детски комплекс Кърджали се проведе състезание по гражданска защита

Пламена Атанасова, 12 г., Кърджали | 2007-04-10

На 15.3.2007. в обединен детски комплекс Кърджали се проведе състезание по гражданска защита. Това беше общинският кръг, в който се бореха 7 училища от града. Започнахме с тест, а след него минахме през 5 участъка: заметресение, първа помощ, херметизация на храни и продукти, индивидуални средства за зашита и средства за защита при радиоактивно замърсяване.
Ние сме СОУ "Отец Паисий". Бяхме аз и още пет момичета, но отборите трябваше да са от 4 човека, затова 2 момичета бяха резерви. Много се готвихме. В продължение на 2 седмици взаимно учехме и си помагахме. Страшно искахме да спечелим. След края на състезанието доста време преброяваха и смятаха точките, а ние не издържахме да разберем кой печели. Като обяваваха останаха 2 училища ,едно от който беше нашето. Изведнъж обявиха на второ място другите и ние изпискахме от радост!!! Бяхме страшно щастливи. Сега продължаваме на областен кръг, където ще се състезаваме с всички училища в града. Една от организаторките ни поздрави и се зарадва на щастието ни, но и каза, че оттук нататък предстои много повече четене.
Областният кръг ще се състои на 18.4.2007. отново в ОДК. Нашето училище за пръв път печели първо място, но всички казват че ние сме страшно борбени и нахъсани. В момента хубава грамота заедно с многото други краси училището. В момента продължаваме усърдно да учим и да се готвим за другата седмица. Пожелаите ни успех! Ще ни е нужен!!!

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град