покани

Начало | покани | Музеят на занаятите в Троян се включва в инициативата „Нощ в музея“ с много музика и работилници за малки и големи

Музеят на занаятите в Троян се включва в инициативата „Нощ в музея“ с много музика и работилници за малки и големи

Аз детето | 2021-05-14

Музеят на занаятите в Троян се включва в инициативата „Нощ в музея“ с много музика и работилници за малки и големи

Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства в Троян се включва в инициативата „Нощ в музея“. На 15 май (събота), от 16 до 22 часа, музейните обекти ще бъдат със свободен достъп, ще има и разнообразна програма за посетителите, съобщават от културната институция.

От 16 часа ще започнат забавления за малки и големи на грънчарското колело под чардака на конака с Надежда Христова, майстор грънчар и председател на Задругата на майсторите на художествени занаяти в Троян. Час по-късно е драматизацията на приказката „Мързеливата невяста“. Посетителите ги очаква и забавление с песните на „Приказки по ноти“ под съпровод на укулеле и китара. Спектакълът е подходящ за деца от 2 до 5 години.

Ще бъде открита и изложбата „С дъх на кожа“, която ще представи творчеството на художничката Антоанета Славкова и дарението, направено от семейството ѝ през 2020 г. Началото е 18 часа. Концерт ще изнесат Веселин Ангелов – китара, и Емил Ненковски – пиано, в галерия „Серякова къща“, от 19.00 часа. Ще звучи джаз, блус, българска попмузика, евъргрийни.

В музея са предвидени още рисуване на чинийки, отпечатване на римска монета за спомен, забавна разходка в музейната експозиция с екскурзовод.

Снимка: община ТроянКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град