стихчета от деца

Начало | стихчета от деца | Моята красива България

Моята красива България

Лъчезара Василева Веселинова, 10 г., Стамболийски | 2006-04-15

България е много красива. Върху нея са разположени красиви планини, на които има цветя, дето живеят само в планината.
В България има и много резервати. Те са красиви и в тях живеят много животни.
Тук – в нашата страна – България, има много езера. Почти всяко от тях си има име и легенда. Например Темното езеро си има легенда. Преди то е било много красиво. Сутрин било синьо като небето, а при залез – златно като слънцето. Едно момиче идвало при него и си говорели. Момичето искало да има сини очи, сини като езерото сутрин. Дошла една сутрин, наплискала си очите и те станали сини. Поискала златни коси. Дошла привечер, потопила косите си в езерото и те станали златни. След това поискала да стане царица, но езерото се ядосало заради неблагодарността й и потъмняло.
България има голяма история. Тя ни разказва колко велика е била и е България.
Ходили ли сте на разходка из някоя гора в България? Аз съм ходила. Беше много хубаво. За съжаление не мога да го опиша. Толкова прекрасно беше, че аз просто не мога да опиша нито чувството, нито гледката.
А ходили ли сте в някой парк, тук – в България? Аз съм, но и това не мога да опиша, защото гледката е прекрасна: с думи не може да се опише, с фотоапарат не може да се заснеме.
Ако не сте посещавали такива чудни неща, то задължително ги посетете в БЪЛГАРИЯ!Коментари
2 коментара

Сесил Тимур, 11 г.,

Публикувано на 27.01.2009

Според мене това нещо е много хубаво написано.На мене много ми хареса това ама толкова много ,че нямам думи.Много ми хареса който е написало е много добре.

станислава петкова , недел г.,

Публикувано на 18.02.2016

много моля авторът на произведението да уточни къде точно се намира това езеро, защото другото име на Темното езеро е Тевно езеро и то съвсем не е малко на площ.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град