покани

Начало | покани | Минерали и весели коледни работилнички за деца този уикенд в Националния музей „Земята и хората“

Минерали и весели коледни работилнички за деца този уикенд в Националния музей „Земята и хората“

Аз детето | 2018-12-13

Минерали и весели коледни работилнички за деца този уикенд в Националния музей „Земята и хората“

От 14 до 16 декември в Националния музей „Земята и хората“ ще се проведе Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите“. Участие са заявили над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Специално място на изложението е отделено за колекционерите на метеорити. Със свои колекции ще участват 2 университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски“ и Нов Български.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат разнообразни минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят, от световноизвестни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия.Специално за децата ще бъдат организирани:

  • Ателие за направа на коледни картички с помощта на художници – през трите дни на изложението от 11.00 до 18.00 часа.
  • Ателие за изработване на дребни бижута и декорации с мъниста. Това занимание ще се води от ателие с традиции и опит в обучението на деца в различни техники и дизайн при изработването на бижута.

Вход в музея – с билети от 1 лев за деца и възрастни. Работното време е от 10.00 до 19.00 часа

Снимка: pixabay.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град