любими герои

Начало | любими герои | Мъдростта на елена Вундаба и „Моите красиви рога“

Мъдростта на елена Вундаба и „Моите красиви рога“

Мирела Любенова | 2016-12-05

Мъдростта на елена Вундаба и „Моите красиви рога“

В една красива далечна гора, заедно със своите красиви рога, живее един шантав елен на име Вундаба. Е, в действителност рогът е един, но това не пречи на Вундаба да го кръсти „Моите красиви рога“! Защо пък не, след като рогът, който украсява неговата глава, е просто съвършен, всяко едно разклонение е на мястото си и е красиво, което пък прави и Вундаба прекрасен. Точно затова се казва и така, нали знаете, че „вундаба“ е немската дума за прекрасен, а този елен е наистина такъв и не позволява на никой и нищо да промени това. Той не скланя глава, дори когато другите елени в стадото го намират за твърде различен и го отбягват. Не, напротив Ву (така се казва на галено) сам решава, че те не заслужават неговото прекрасно присъствие в стадото и си отива.

Намира си свое лично кътче в гората, където да живее и да продължава да е все така прекрасен. Там дори си прави своя „гардеробиерна“, за да може на спокойствие да се наслаждава на рога си! Любимата му дума е „гардеробиерна“, за всички вас, които се чудят! Ву е и доста бъбрив и отначало му е много трудно да свикне да живее сам, но за щастие, както казват, съдбата обича смелите и затова един ден на красивия му „Моите красиви рога“ каца калинката Винсент. Вярно, Винсент е доста мълчалив, но пък на Ву му стига, че си има приятел, с който да споделя своите мисли. И знаете ли, между всичко, което говори има толкова мъдри неща, че не само трябва да бъдат чути, но и записани!

Така си живее малко суетният, но много очарователен Ву! Вместо да прави всичко възможно да се слее с останалите и да заприлича на тях, той предпочита да „прегърне“ това, което го прави различен и уникален и да обича себе си такъв какъвто е, защото според Ву „всичко в живота се случва с цел“! Това разбира и лястовичката Констанс, която също се присъединява към групичката на мълчаливеца и бъбривкото. Еленчето намира бедната лястовичка с наранено крило, когато се е опитала да излети за първи път от гнездото и разбира се не я оставя сама. Прибира я и тримата образуват най-интересната и приятна приятелска групичка. Научават много един от друг, а Констанс успява да се привърже към суетното еленче и дори се превръща в нещо като негов наставник, но преди всичко – в много добър приятел!

Какво обаче се случва по-нататък, когато тримата приятели трябва да се разделят и да поемат по своя път? Какво ли ще се случи на Ву и Моите красиви рога? Ще разберете само ако разгърнете книжката на Радостина Николова „Моите красиви рога“! Ние можем само да ви обещаем едно интересно, забавно и прекрасно приключение, което ще научи всички, че трябва да се приемаме и да се обичаме такива каквито сме, както и хората около нас.

Историята обаче е дори още по-прекрасна, заради красивите илюстрации на Мелина-Елина Бондокова, които ни „преследват“ в почти всяка страница на книжката и не ни позволяват да я оставим дори за миг. Сигурни сме, че и вие като нас ще четете и няма да можете да спрете, омагьосани от елена Вундаба и неговите красиви рога!



Коментари
1 коментар

Александра Ованесова , 10 г.,

Публикувано на 20.11.2017

Много ми харесва.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град