Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Люк Бесон за Артур и Минимоите

Люк Бесон за Артур и Минимоите

Аз детето | 2007-03-29

Люк Бесон за Артур и Минимоите

Със сигурност сте чули - Люк Бесон е в България, за да представи двете си книги и филма Артур и Минимоите! Ето повече информация за филма:
Като всяко дете на неговата възраст, Артур е омаян от приказките, които баба му му разказва преди лягане. Неговите сънища са изпълнени с африкански племена и невероятни изобретения описани в една стара магична книга, която принадлежала на дядо му, и която мистериозно изчезнала преди четири години.

Когато той се заглежда по-внимателно в книгата, Артур осъзнава, че дядо му е оставил многобройни указания за скрито съкровище в градината на тяхната къща. Оказва се, че на това място е скрит цял невидим свят под земята, обитаван от миниатурни създания, невидими за невъоръженото око, наречени Минимои.

Едва на 10 години, Артур смело решава да следва стъпките на дядо си и да отиде в света на Минимоите и да изследва тяхната земя, съставена от седем кралства. Има само един начин Артур да осъществи пътуването си : той трябва да се смали и да стане Минимой!

Историята на Артур
Малко момче, което влиза в свят на елфи – това е първоначалната идея, по която е създаден филма. Плод на дългата връзка между Патрис и Селин Гарсия, тази идея незабавно вдъхновява Люк Бесон. Предида напише сценария, той пише и публикува “Артур и Mинимоите”, базирана на оригиналната идея на Селин Гарсия и илюстрирана от Патрис Гарсия. Издадени са още три части на книгата : “Arthur and the Forbidden City”, “Maltazard’s Revenge” и “Arthur and the War of the Two Worlds”. Създаден със сътрудничество на Селин Гарсия, сценарият на филма е базиран на първите две части на сагата, която е преведена на 34 езика и е продала повече от 1 милион копия във Франция.

Снимка: А. ХадживасилевКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град