Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Лошите момчета“ – оказва се, че да си добър съвсем не е лесно

„Лошите момчета“ – оказва се, че да си добър съвсем не е лесно

Аз детето | 2022-04-17

„Лошите момчета“ – оказва се, че да си добър съвсем не е лесно

Отмина времето, когато добрите герои бяха на почит. От известно време киното се занимава с „лошите“, като често опитва да оправдае поведението им, представяйки тяхната гледна точка. И това съвсем не е случайно. Именно „лошите момчета“ са онези с чар, умеещи да привличат симпатии и неведнъж герои като Локи (Том Хидълстън) оспорва одобрението на зрителите на равнището на брат му Тор – Богът на гръмотевиците (Крис Хемсуърт). „Шрек“ показа, че не е страшно да си грозен и отблъскващ, а Хоакин Финикс разкри интимния свят на един от най-големите злодеи – Жокера.

В най-новия проект на DreamWorks акцентът отново е върху персонажите, натоварени с не малко травми като „големия лош вълк – злодея във всяка история“ или какво е да си опасно смъртоносно влечуго.

Все пак имайки предвид, че историята е предназначена за младата аудитория, новата анимация „Лошите момчета“ с премиера 15 април, поглежда към образите и със завидна доза хумор.

Историята ни среща с банда престъпни животни, които плячкосват банките из Лос Анджелис. Героите носят тъмни очила, клатят си в ритъм главите, докато бягат от полицията, спретват си неприятни изненади един на друг, но са заедно, защото всеки се нуждае от партньора си в отбора.

Главни са г-н Вълк с чар на Джордж Клуни и г-н Змия, проявяващ искрена слабост към морски свинчета. Адаптиран от графичните романи на Арън Блейбли, филмът включва в бандата още г-н Акула с опит на отвличане на вниманието, хакера –експерт г-жа Тарантула и г-н Пираня, който умело плаши аудиторията с нездравите си нерви.

Силен саундтрак на Даниел Пембъртън се носи в ритъм с непочтеното поведение на персонажите, чийто животински нрав позволява лесно да ни влязат под кожата.

Една случайна среща променя поведението на Вълка, който осъзнава, че ако стане добър, може опашката му щастливо и свободно да се вее, а дилемата дали да започне нов живот и да зареже приятелите си се оказва в основата на конфликтните ситуации.

Макар и в духа на класики като „Бандата на Оушън“, поредицата за Джеймс Бонд или дори „Глутница кучета“ на Тарантино, режисьорът Пиер Перифел (Кунг-фу панда) е наясно, че историята е за деца и няма да излезе от нужната безопасност за съпоставка на добро и зло. Така лошите са по-скоро неразбрани, а съмнението е хвърлено повече върху онези, които твърде явно претендират с добротата си.

„Лошите момчета“ може и да е откраднал хрумки от вече направеното кино, но носи приятен, лековат хумор и добро настроение както за малките зрители, така и за по-възрастните им придружители. Кражбите изискват добър план, но освен банки, бижута, героите могат да отмъкнат и нечие сърце, за което допринася присъствието на една симпатична лисичка.

У нас героите проговарят с гласовете на Мартин Захариев, Китодар Тодоров, Павел Николов от хип-хоп дуото Павел и Венци Венц, Албена Михова, Петър Калчев и Мартен Роберто.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град