сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Лично, полезно, ароматно и ръчно правено – ето какво гарантирано ще хареса на мама!

Лично, полезно, ароматно и ръчно правено – ето какво гарантирано ще хареса на мама!

Аз детето | 2019-03-05

Лично, полезно, ароматно и ръчно правено – ето какво гарантирано ще хареса на мама!

8 март наближава с пълна сила и със сигурност много от вас все по-често се чудят какво да подарят на най-любимите и ценни жени в живота си на Международния ден на жената. Витрините по магазините вече изобилстват от картички, чаши, дрехи, бижута и цветя! Това разбира се са добри подаръци, но ако искате да подарите нещо наистина специално на мама и нямате нищо против дори да го направите сами – имаме за вас идеалната идея. Този подарък несъмнено ще се хареса на всяка майка. Независимо от това, че е възможно да не изглежда толкова красиво, колкото нещо подобно на витрината в магазина. То ще е направено лично за нея от най-любимото ѝ същество в целия свят и това ще е най-важното. Тя несъмнено ще го използва с удоволствие! Ако все още се чудите какво точно ще бъде това: цветен и ароматен скраб за тяло, ръчно направен от вас. Трябва да знаете, че ръчно правената козметика е доста скъпа, а ако е направена лично от вас – ще е безценна.

Ето и какво ще ви трябва за този интересен подарък:

  • прозрачно бурканче с капачка на винт
  • една супена лъжица кокосово масло
  • 4 супени лъжици бяла захар
  • 4 капки розова или жълта боя за храна
  • 1 бутилчица лимонова есенция
  • 2 пакетчета ванилия
  • купичка подходяща за микровълнова

Всичко става много лесно!

Разтопете кокосовото масло в микровълновата като го пуснете за 20-30 секунди на максимална температура. След това внимателно го извадете и добавете към него захарта и разбъркайте. Ако не ви се струва достатъчно гъсто – трябва да се получи много плътна каша, добавете още захар и разбъркайте за още 1 минута. После добавете и оцветителя за храна и отново бъркайте, докато захарта добие желания цвят. Накрая добавете и 1 бутилчица лимонова есенция и 2 пакетчета ванилия. И пак разбъркайте, за да стане всичко много ароматно и хубаво.

Накрая преместете цялата смес в бурканчето и затворете плътно, за да не изветрява ароматът. Готови сте! По желание с помощта на прежда или панделка можете да завържете и етикет на бурканчето на който да пише какво е това и за кого е! Подаръкът е готов! И най-хубавото е, че точно такъв няма в нито един магазин. Специален подарък за най-специалната майка на света.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град