Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Ледената епоха свърши! Скрат изяде жълъда!

Ледената епоха свърши! Скрат изяде жълъда!

Аз детето | 2022-04-24

Ледената епоха свърши! Скрат изяде жълъда!

Американското студио за анимационни филми „Blue Sky Studios“, което е създател на поредицата „Ледена епоха“ и незабравимите герои като Сид Ленивеца, се сбогува със зрителите си по любопитен начин. То разпространи кратко анимационно филмче, в което прочутата катерица Скрат най-после успява да се докопа до вечната си плячка – жълъда, който безуспешно преследва по време на всички части на известната поредица.

„В последните дни на „Blue Sky Studios“ малък екип от творци се събра, за да направи една последна лента. Това видео е нашето сбогуване...“ – написаха създателите му под видеото. А в социалните медии от студиото споделиха: „Забавлявахме се повече, отколкото е позволено, докато давахме живот на нашите филми. Надяваме се, че сте усетили част от тази наша радост. Благодарим ви от дъното на сърцето на нашия екип за това, че бяхте до нас през всички тези години“.

Студиото отваря врати през 1987 г. благодарение на Крис Уедж и В. Гополакрашнан, работили над филма „Трон“ на „Уолт Дисни“. В края на 1980-те и 1990-те то започва производство на телевизионни реклами и визуални ефекти за филми. През 1997 г. компанията е закупена от „20th Century Fox“ и обединена със студиото VIFX в Лос Анджелис. То започва работа над създаването на визуални ефекти за филми, когато студиото VIFX е било продадено на студиото „Rhythm & Hues Studios“, след което студиото „Blue Sky“ се съсредоточават в създаването на анимационни филми. Първият му филм е „Ледена епоха“ (2002 г.). Впоследствие то създава и още пет филма от ледниковата епоха (от 2006 до 2022 г.), както и седем късометражни филма и анимационен сериал („Scrat Tales“). Други известни заглавия на студиото са „Рио“, „Роботи“, „Хортън“ и др.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град