играчки

Начало | играчки | Куклата Бобо

Куклата Бобо

Христослава Колева | 2010-04-18

Куклата Бобо

Здравейте!
Моето дете е на 5 годинки и все още не може да пише и затова аз ще ви разкажа за нейната любима играчка.
Това е една кукла, която тя кръсти Бобо.
Тя е една необикновена кукла, която помогна на Хриси да се справи с многото трудности, които й поднесе животът още на 2 годинки и 8 месеца.
Навярно се питате как Бобо се появи в живота на Хриси и с какво е толкова необикновен и специален за нея, ще ви разкажа.

Когато беше на 2 год. и 8 месеца Хриси претърпя много сложна сърдечна операция. Всички включително и лекарите се притеснявахме много за нея, но въпреки всичко и напук на медицината Хриси геройски се справи с това изпитание.
С баща й и бяхме купили кукла и чакахме да я изведат от реанимацията, за да я изненадаме с подаръка.
Когато я приведоха в интензивен сектор ме повикаха да стоя при нея, защото тя отказваше на сестрите да се храни. Аз и занесох куклата. В началото Хриси ми беше сърдита, че съм я оставила в ръцете на лекарите. Навярно си е мислила, че съм я изоставила. Не искаше да говори нищо. Дори малкото думички, които знаеше до момента не искаше да произнесе.
Когато видя куклата обаче тя много се зарадва. Гушна я силно и каза Бобо.
От този ден нататък куклата Бобо беше неотлъчно до нея. С Бобо, Хриси ходеше на инхалации, инжекции… С Бобо отиде да и махнат дренажите и конците. Почти винаги се държеше мъжки и не плачеше като казваше, че тя е кака и Бобо ще и се смее ако плаче.

Изписаха ни от Трета градска след дълъг престой там, но Бобо продължаваше да бъде неотлъчно до Хриси.
Сутрин преди да тръгне на градина го целува и му казва да слуша и да не плаче, че кака Хриси ще се върне. Вечер прибирайки се в къщи, първо отива при Бобо и му разказва какво е правила в градината. Когато стана студено навън, Хриси накара баба си да му оплете по-дебел костюм, за да не изстине Бобо. На снимката, която ви пращам Бобо е точно с този костюм.

Христослава има доста кукли, но Бобо е много специален за нея и без него не може моето малко момиченце на което му предстоят още много трудни битки в този живот.
Надявам се обаче заедно с Бобо всички трудности да бъдат преодолени от Христослава.

Участва в конкурса "Моята любима играчка – конкурс за снимка и разказче"

Коментари
1 коментар

ВВ , ,

Публикувано на 28.09.2010

Не ми харесва куклата Бобо!Радвам се,че мочинцето е по-добре!Пожелавам и много късмет!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град