любопитно

Начало | любопитно | Космически сладолед и грамота получават финалистите в лятното четене на Столична библиотека

Космически сладолед и грамота получават финалистите в лятното четене на Столична библиотека

Аз детето | 2009-07-25

Космически сладолед и грамота получават финалистите в лятното четене на Столична библиотека

Американският център в Столична библиотека ще раздаде наградите на финалистите в програмата за лятно четене на тема „Космос”. Това ще се случи днес, 25 юли 2009, събота, 15:00 – 16:30 ч.

За втора година Американският център провежда програмата за лятно четене с идеята децата да се стимулират да посещават библиотеката и да четат през лятната ваканция. Четенето се организира като игра със старт и финал (тази година децата събират звездички и планети за определено време на четене по темата). През целия период от обявяването на старта до финала (11 юни – 25 юли) се предлагат съпътстващи четенето занимания – колективни четения, филми, игри, творчески задачи. Изключително привлекателна за децата тази година беше възможността да участват в един съвместен проект на компанията Локхийд-Мартин и НАСА “Подписи в Космоса” – полагане на подписи върху специален постер, който ще лети в Космоса със следващата космическа совалка.
На финала (25 юли) ще се раздават награди на успешно завършилите играта т.е. тези, които са чели по определената тема общо 30 часа. Те ще получат грамота и  пакетче  космически сладолед. Най-добре представилите се в творческите задачи ще получат за награда безплатна едногодишна читателска карта за Столична библиотека.
Програмата се подкрепя от Посолството на САЩ и се провежда с участието на доброволци.

Коментари
1 коментар

Петя Даскалова, 9 г.,

Публикувано на 06.11.2009

много яки списания особено на хана монтана

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град