новини детски

Начало | новини детски | Конкурс за детско творчество "Аз се грижа за околната среда"

Конкурс за детско творчество "Аз се грижа за околната среда"

| 2007-03-09

Конкурс за детско творчество на тема "Аз се грижа за околната среда" организира Посолството на САЩ в София по случай Деня на Земята - 22 април. В конкурса могат да участват деца на възраст от 10 до 15 години включително, разделени в три групи – 10-11 години, 12-13 години и 14-15 години.
Всяко дете може да участвува с една или две творби, отразяващи отношението на децата към околната среда и специално създадени за конкурса. Те могат да бъдат: рисунка, акварел, живопис, графика, фотография, скулптура, инсталация или други нетрадиционни произведения по темата.
Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател Антъни Миранда, аташе по въпросите на културата и образованието при Посолството на САЩ.
Победителите ще получат грамоти и награди от Посолството на САЩ. Творбите, класирали се първи, ще бъдат изпратени във Вашингтон и ще участвуват в международен конкурс по темата.
На адрес Sofiaedac@state.gov до Посолството на САЩ да се изпращат цифрови снимки на творбите, а не самите творби. Участниците трябва да посочат и име, възраст, пощенски и електронен адрес.
Краен срок за получаване – 23 март 2007 г.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град