важните неща

Начало | важните неща | Когато имаш братче или сестриче

Когато имаш братче или сестриче

Ермина Дончева | 2006-05-09

Когато имаш братче или сестриче

Да имаш приятел значи да притежаваш съкровище. Ценното у приятелите е, че ни приемат такива каквито сме, споделят мечтите ни и ни помагат в трудни моменти. Но най-прекрасно е тогава, когато братчето или сестричето ти стане приятел. И това не е никак трудно, защото имате рядката възможност да израснете заедно и да споделите преживяванията си, неща които със сигурност във времето ще ви сближават.

Най-характерно за братята и сестрите е променливото настроение. Днес може да сте приятели и да си поделяте играчките, а утре да се скарате и да не искате да се виждате. В това няма нищо лошо, освен ако през повечето време сте скарани. Тогава лошите ви чувствата могат да се задълбочат и вие да не разберете какво богатство е да имаш близък приятел в семейството.

За да се научите по-лесно да превъзмогвате различията по между си ви предлагам една опознавателна игра, с която ще споделите какво не ви харесва в другия. Вземете лист и молив и очертайте ръката си. Изрежете по контура и напишете десет неща които харесвате във вашето братче или сестриче. От другата страна напишете десет неща, които не ви харесват.

Разменете си листчетата и поговорете за написаното върху тях. По този начин ще разберете, какво цени у вас и от какво се срамува, с какво го очаровате и с какво го наранявате.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град