Приключение в Огледалния свят

Начало  ›  Приключение в Огледалния свят

Приключение в Огледалния свят

29.05.2016

Затворете очи и си представете следното нещо: докато си играете с малкото си черно котенце на име Кити изведнъж решавате да видите какво има от другата страна на огледалото, което с години седи във всекидневната ви. Дали сте вие или пък е нищо. Откритието ви е повече от вълнуващо – оказва се, че там има невероятен Огледален свят. Земята там представлява огромна шахматна дъска: поточета, пресечени от живи плетове, я разделят на квадрати от край до край. Можете да се включите в тази игра на шах, но това не е най-фантастичното. Ще се запознаете с най-различни чудновати същества: говорещи цветя и животни, лъв, еднорог, някакви странни царици и какво ли още не. Вече се досетихте, че тази история не е плод на нашата фантазия, а на незабравимия Луис Карол. Историята на „Алиса в Огледалния свят“ е издадена за първи път още през 1871 година. Ехеее.. Но от тогава до сега пленява детското въображение и не го оставя намира. Историята е толкова невероятна, че дори ще си има своята достойна филмова адаптация. Не знаем за вас, но ние нямаме търпение да дойде 27-ми май, за да хукнем към кината и да позволим на Алиса да ни въведе във фантастичния Огледален свят още веднъж.

Сигурни сме, че ще е невероятно. Докато обаче чакаме това важно събитие ви предлагаме и този забавен конкурс. За да участвате в него, просто трябва да развихрите въображението си още веднъж и да ни разкажете или нарисувате какво бихте правили вие, ако попаднете в Огледалния свят. Дали ще играете шах или пък ще се срещнете с Времето: получовек, получасовник или може би ще се уверите колко луд точно е Лудият шапкар...

Изпращайте ни вашите разкази и/или рисунки до 16-ти юни на имейл info@az-deteto.com. Към писмото не забравяйте да напишете и вашите данни: име, презиме, фамилия и навършени години. Имаме и чудесни награди. Нали не сте очаквали конкурс без награди? За двама от вас ще има вълшебни книги с историята на Алиса. Те наистина са вълшебни, вътре ще намерите някои изненади, но какви точно? Спечелете и ще разберете! :-) Само малко подсказка, това е корицата. Много е готина!

Очакваме ви!

ПС: Сърдечни благодарности на Кристина Стефчева, която ни даде идеята за този конкурс, надяваме се, че ще я уважите, като участвате!

В конкурса участват:
Рая Райчева, 13 г.
Виктория Доревска, 9 г.