Крабат

Начало  ›  Крабат

Крабат Крабат
Отфрид Пройслер
Тази книга не е от задължителните списъци


"Крабат" (1971) е най-прочутото произведение на Отфрид Пройслер, роман-приказка за черна магия, преображения, приятелства, предателства, първа любов и разни начини за бягство от и към злото.

Малкият скитник Крабат е призован насън в чудатата, отбягвана от всички воденица в Козелбрух, където се цани на работа при едноокия Майстор. Момчетата, които се трудят в това страховито място, са общо дванайсет – разумният Тонда, гламавият Юро, доносникът Лишко, силните като мечоци братовчеди... Денем те са обикновени воденичарски калфи, но веднъж в седмицата, превърнати в гарвани, се учат по книгата Корактор за магьосници, а веднъж в месеца, при новолуние, цяла нощ безмълвно мелят невиждания товар, докаран от странник с огнено перо на шапката. Три години трае изпитанието на Крабат и когато приключва, нищичко в и около него вече не е същото...

135 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

1 коментар

Зорница Златарова, 10 г.,

Публикувано на 18.08.2012

Не мога да повярвам на очите си!!!!!Само 16 деца са я прочели!?!?!Да си призная,даже за мен е твърде сериозна.Аз си падам по весели и изпълнени с приключения книги.

Коментирай