Артур и Забранения град

Начало  ›  Артур и Забранения град

Артур и Забранения град Артур и Забранения град
Люк Бесон
Тази книга не е от задължителните списъци


Приключенията на смелия Артур в страната на минимоите продължават… Той успя да разгадае тайния код и се превърна в минимой, но мисията му едва сега започва - трябва да намери дядо си и съкровището, което ще спаси дома му и минимойското кралство. В това приключение Артур не е сам, а заедно със своенравната принцеса Селения и брат й - пакостливия принц Бетамеш.

Въпреки препятствията най-накрая тримата малки герои успяват да достигнат до целта си – те проникват в сърцето на злото Забранения град. Там обаче вече ги очаква самият му властелин – Малтазар Прокълнатия. Целта на злодея е да се ожени за Селения, за да стане пълновластен господар на Седемте земи. Дали обаче капризната принцеса не е подарила вече сърцето си на някой друг?

И в тази книга въображението на автора ще срещне малкия читател с най-чудновати неща. Заедно с Артур, той ще се вози на гърба на гигантски паяк, ще се срещне със същества, които не може да види никъде другаде (като скакалец с крака на розово фламинго), и ще опита сладкиши, направени с яйца от гъсеница.

Какво ще се случи с Артур – дали ще открие дядо си, дали ще спаси дома си и дали Селения ще отговори на скритите му чувства – всичко това в продължението на историята за Артур и минимоите - "Артур и Забранения град".

527 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

7 коментара

Петя Иванова, 9 г.,

Публикувано на 09.07.2012

Тази книга е наистина страхотна!

Зорница Златарова, 10 г.,

Публикувано на 01.08.2012

И все пак Артур и Селения продължават да се обичат!

Пагане Гачева, 11 г.,

Публикувано на 21.08.2012

Книгата е доста интересна.Докато я четох,всякаш бях в Забранения град с Артур,Селения и Бетамеш :)

станислав georgiev, 12 г.,

Публикувано на 14.05.2013

kade da q namera da q procheta

Йоана Симова, 12 г.,

Публикувано на 28.07.2013

Когато довърших книгата Артур и минимоите реших да продължа да чета поредицата която следваща книга е Артур и забранения град, в тази книга интересната част е когато Бетамеш (малкият брат на принцеса Селения) изважда странна джаджа и трудно се справя с нея... И когато спят в цвете а Селеня ги събужда като ги истърсва на земята хаха Еми впечатленията от тази книга са много!!!!

Симонка Г., 12 г.,

Публикувано на 20.12.2015

Моята книга фаворит.

Александра Емилова, 10 г.,

Публикувано на 22.04.2016

Тази книга е супер.Трябва да я прочетат всички.

Коментирай