конкурси

Начало | конкурси | Кажи го в есе

Кажи го в есе

Аз детето | 2008-02-29

Ако се интересуваш от екология и спорт, владееш английски и си на възраст между 15 и 17 години, премери сили в конкурс за есе, който може да те отведе във Великобритания.

Екологично сдружение “За Земята” и Народно Читалище “Бъдеще сега” те канят да се включиш в един приключенски и много международен проект, който свързва спорта и грижата за природата, и ще завърши с пътуване на победителите до Великобритания в края на месец март 2008 година.

Всичко, което трябва да направиш, е да напишеш вдъхновяващо есе за националния младежки конкурс “Ръка за ръка с природата” на една от двете теми:
“Човек срещу Природата. Каква е цената на победата?”
“Моята концепция за екологичен проект, който ще промени хората и света около мен.”

Изпрати есето си (до 2000 думи и на български език) и попълни формуляр за кандидатстване (на английски език), на youthadventures@gmail.com не по късно от 17.00 часа на 10 март 2008.

Победителите в конкурса (4 момичета и 4 момчета) ще участват в международния обмен, който ще се случи в края на месец март 2008 година в Lake District, един от най-големите национални паркове във Великобритания. Там, заедно с младежи от Македония, Албания и Англия ще научим за защитените територии на Острова, как те се опазват и развиват устойчиво.

Какво трябва да знаем ние и нашите родители?
Спечелилите конкурса ще пътуват за Великобритания в периода 24-30 март 2008 г. За да заминат, е нужно да имат нотариално заверено пълномощно от двамата родители. Освен това трябва да притежават и задграничен паспорт с валидност не по-малко от три месеца след датата на пътуването. Проектът покрива всички разноски по време на престоя и 70% от пътните разходи за самолетния билет. Останалите 30% от билета, приблизително 300 лева, са за сметка на участниците.

За родителите, които не могат да си го позволят, в момента се набират средства от граждани, организации и фирми желаещи да помогнат, за да се намали тази сума.

Народно читалище “Бъдеще сега“и GO AWAY AND LEARN (GOAL), Великобритания.
В партньорство с Горичка, БГ Радио, www.zelen.bg и коалиция “За да остане природа в България”.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град