новини детски

Начало | новини детски | Каварненските училища и детски градини с камери

Каварненските училища и детски градини с камери

Аз детето | 2008-01-15

Със средства от общинския бюджет на Каварна, общинските училища СОУ “Ст. Караджа”, ОУ “Й. Йовков” и НУ “Бр. Миладинови” и детските градини в града вече са снабдени с камери за видеонаблюдение. 15000 лв. са изразходвани за изграждане на системата. Сумата бе определена при една от последните актуализации на бюджета за 2007 година. “Това е първият етап. На втори етап ще направим такива системи за видеонаблюдение и в останалите общински училища и детски градини в общината” - заяви кметът на Каварна Цонко Цонев.
Благодарение на съвременната техника, сградите и дворовете могат да бъдат наблюдавани денонощно. Записите се пазят като архив, за да могат да послужат, при евентуално възникнали инциденти и нередности. Поставени са т.нар. вандалоустойчиви камери, които не могат да бъдат унищожени от недоброжелатели, устройствата работят безпроблемно и през нощта. Освен това, системата е свързана и с UPS-и, така че дори при спиране на тока, камерите продължават да отразяват, а компютрите да записват.
Камерите са монтирани на ключови места за максимален обхват на сградите и дворовете и се предвижда при необходимост, към системата да се добавят още. Начинанието ще подобри опазването живота и здравето на децата и учениците, както и на материалната база – убедени са директорите на детски градини и училища.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град