важните неща

Начало | важните неща | Какво да правим, за да не попаднем в трафик на хора

Какво да правим, за да не попаднем в трафик на хора

Тереза Генемуна, 11 г., София | 2008-10-25

В училище ни четоха за трафика на хора.

Никога не трябва да се доверяваме на някои непознат на улицата, ако иска нещо да ни купи или даде.
Възрастен, когато търси работа в чужбина трябва да провери всичко. Трябва да се провери къде отива, колко ще му е заплатата и при какви обстоятелства ще работи. Преди да замине трябва да отиде в Българското посолство и да съобщи къде отива. Неговите близки трябва да имат копие от личната карта и от акта за раждане, ако се случи нещо нередно и е отвлечен и го принуждават да върши работа, работа която не иска.

Ние децата не трябва да се доверяваме на непознати хора. Ако ни предлагат нещо, което ние не може да си позволим в даден момент да си купим и непознатия ти каже, че ще те заведе с колата си до някое магазинче, не му вярвайте.
Ако сте сами вкъщи и виждате някои непознат веднага затваряте вратата или ако видите през шпионката въобще не отваряйте. Ако първо сте отворили, а после сте затворили и непознатият почва да ви задава въпроси. Вие отговорете ,че родителите са ви казали да не отваряте вратата на никого. Ако имате телефон, веднага се обадете на родителите си и ако те имат възможност да се приберат веднага. Ако те нямат възможност да се приберат, се обадете на някои съсед или приятел на мама и тате да дойде при вас да ви наглежда.
Благодаря Ви за вниманието което отделихте!     
Това е важно!

Център за деца, жертви на трафик


Коментари
2 коментара

Милица , ,

Публикувано на 25.10.2008

само една забележа в началото не само възрастен трябва да провери къде отива често и млади хора стават обект на трафик на хора при отиване в чужбина за работа благодаря за вниманието :]

Tereza Genemuna, 11 г.,

Публикувано на 26.10.2008

Pod vyzrasten imam predvid po-golqm chovek!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град