
Как се правят коледни сладкиши
За да направите коледни сладки не е достатъчно само да ги опечете. Как една обикновена курабийка може да стане коледен сладкиш, ще ви покажат приложниците от работилница "Сръчковци". Тя ще се състои тази събота (15-ти декември 2012) на 3-тия етаж в Сити център София. Там ви очакват купища захарни украси – пайети, перли, разноцветни пръчици. Тубички с глазури, всякакви шприцове, готварски бои и какво ли още не!
В работилничката всеки ще може да си избере една от предварително приготвените вкусни курабии, които са доставени специално за тази цел. После идва време малките, а защо не и техните родители, да развихрят въображението си и да украсят сладките, както пожелаят. Наградата е тяхната саморъчно направена коледна вкусотия.
„Приготвили сме специални захарни украси и глазури. Ще оцветим някои от тях на място, защото това ще допадне много на децата. Те са любопитни и с широко отворени очи поемат всяка нова информация, стига тя да е поднесена атрактивно. Те се нанасят лесно и са абсолютно безвредни за здравето,“ коментират приложниците.
И този път „Сръчковци“ започват в 10:30 часа и входът е свободен за всички. Веднага след края на занятията ще започнат „Коледни щуротийки в мола“ – това са детски празненства. Забавленията ще продължават от 15-ти до 21 декември, всеки ден в часовете между 9 и 17.
Дядо Коледа и Снежанка също имат своя отделен кът в Сити център София. Двамата обаче ще търсят добрите деца из целия мол. Техен верен помощник ще е торба пълна с бонбони.

