сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Как да си направите прахосмукачка

Как да си направите прахосмукачка

Вирджиния, 11 г., Камено | 2007-09-06

Скъпи читатели на най-готиният сайт, ако някой път ви се случи да разсипете захар или нещо подобно, а не можете да почистите с метла, парцал или нещо друго и се сещате, че може да го осмучете с прахосмукачка, но нямате или е в другата стая при баба ви, а тя разбира се ще попита за какво ви е, а вие разбира се не може да и кажете, защото ще ви се кара, а после майка ви.... И така да го кажем на по-кратко да си спестите проблемите направете си сами прахосмукачка - не е трудно.

Трябва ви:

пластмасово шише
пръчка от захарен памук
лист хартия
ножица
топче по-голямо от гърлото на шишето

Ето как се прави:
Отрежете дъното на шишето. Пуснете топчето в бутилката, то запушва гърлото. Взимате капачката на шишето и залепете пръчката от захарният памук върху дъното на капачката. След това пъхнете пръчката в шишето. От дъното изрежете от върха на шишето малка дупка и от листа направете торбичка и я залепете разтворена върху малката дупчица.

Как действа:
Взимате вече готовата прахосмукачка. Хващате дръжката и дърпате, а буклука отива в торбичката. Ето това е няма, нищо сложно приятели.
Приятно чистене.

Коментари
9 коментара

Радина Петкова, 11 г.,

Публикувано на 19.07.2008

Сигурно ще е яко. Ще го пробвам и ако стане ще ви кажа.

Виктория , ,

Публикувано на 03.04.2009

не знам....Айде да не правим боклука боклук а???

Ками , ,

Публикувано на 08.09.2009

права си Вики....

Теодора Константинова, 11 г.,

Публикувано на 04.10.2009

не знам...може и да е готино,но не разбирам как става...

Анди Маринова, 11 г.,

Публикувано на 07.11.2009

Амии... нещо не разбрах как се прави тая прахосмукачка, може ли някой отново да ми обясни по-ясно??

Вирджиния Видева, 13 г.,

Публикувано на 20.11.2009

Ами ето какво....пише какво ви трябва по-горе. Режете дъното на едно шише! Взимате някакво топче, което да е по-голямо от гърлото на бутилката, например от тези по старите лагери(вид биличка) или подскачащо топче. Взимаме капачката останала от шишето и пръчката от захарния памук я залепяме към долната страна на капачката(използвайте по здраво лепило)! След това пъхаме пръчката в шишето с капачката сочеща към гърлото! Избираме си някъде да направим дупчица не много толяма(ако не знаете къде примерно на содата където пише срокът)! Правим си едно пликче малко, разтваряме го и го залепяме хубаво върхо дупката (пликчето трябва да е по-широко от дупката) От това по ясно не мога да обясня, вярно е че съм писала по-не ясно, но все пак бях на 11 пък и това е трудно за обяснение!! Мерси за вниманието!!Успех!! :)

Георги Стоилов Стойнов, 9 г.,

Публикувано на 28.02.2010

Схванах не е лоша става ще опитам все пак.

София Николова, 12 г.,

Публикувано на 29.06.2010

Звучи яко,обаче как се вкарва боклука в торбичката?

eli radulova, 11 г.,

Публикувано на 30.05.2011

Moje li nqkoi da mi dade ideq za ne6to koeto se pravi ot 6i6eta ili kutiiki ot ne6to ili ne6t0 podobno,6toto ot angliiskiq iskat da se zapi6a v nqkakav eko club i da napravq ne6t0 polezno ot zapisanite po -gore ne6ta.Sprqh se na tova no ako imate drugi idei kazvaite please!!! SPE6NO!!!! mersi predvaritelno

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град