новини детски

Начало | новини детски | Инициативата „Да изчистим България“ организира конкурс за плакат специално за децата

Инициативата „Да изчистим България“ организира конкурс за плакат специално за децата

Аз детето | 2019-08-09

Инициативата „Да изчистим България“ организира конкурс за плакат специално за децата

Детски конкурс стартира от днес, 9 август 2019 г. като част от най-голямата кампания у нас „Да изчистим България заедно“. Националният конкурс за плакат е на тема „Добрият пример“! До 5 септември деца от цялата страна ще могат да влагат таланта и въображението си в изработката на плакати за участие в деня на голямото чистене. Целта на творческата надпревара е да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.

Участие могат да вземат всички деца до 13-годишна възраст, включително. Те трябва да изработят плакат, с който призовават хората в дадено населено място (град, село, квартал, междублоково пространство, парк, местност и т. н.) да дадат добър пример, като се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември. Основното условие, с което младите творци трябва да се съобразят, е плакатът им да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване, облагородяване или залесяване и да бъде във формат А3 (297mm x 420mm). Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от традиционните средства до компютърните програми. Плакатите трябва да бъдат сканирани или снимани цветно в пълен размер и изпратени на имейл адрес: dobriatprimer@btv.bg до края на конкурса на 5 септември.

Необходимо е да бъдат придружени с попълнена и сканирана декларация за съгласие от страна на родителите/настойниците за участие на тяхното дете в конкурса. Изпратените творби, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат оценени от петчленно жури от изявени творци и доказани специалисти в различни области. Сред тях са Радостина Николова – първият български детски автор, чиито книги се превеждат и продават в Китай, и неколкократен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, едно от най-обичаните лица на bTV и дългогодишен посланик на „Да изчистим България заедно“ – Станислава Цалова, и детският писател, популярен с трилогията за приключенията на Унки Марлюнки – Иван Раденков. Журито се допълва от Милена Радева, която има над 120 илюстрирани книги в цял свят и е създател на сайта „Българска илюстрация“, както и от Мария Пеева – главен редактор на любимия на хиляди български семейства сайт „Мама нинджа“ и щастлива майка на четирима синове.

Журито трябва да отличи творбите по няколко критерия, сред които оригиналност на идеята, послание, креативност и съответствие с поставената тема. Петнайсетте най-открояващи се творби ще получат пакет специални награди. Имената на наградените участници ще бъдат публикувани на сайта daizchistim.bg на 12 септември 2019 г.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град