игри в дома

Начало | игри в дома | Игри за парти за рожден ден

Игри за парти за рожден ден

Аз детето | 2014-07-23

Игри за парти за рожден ден

Наближава рожденият ви ден... Ако сте запазили детски клуб, там ще се погрижат за всичко. Но, ако ще посрещате гости у дома или ще празнувате на открито – в парка или на пикник извън града, тогава ще трябва да помислите как да развличате гостите и да измислите игри за вашето парти.

Ето няколко предложения за лесни игри за парти.

Асоциации
В играта участват произволен брой деца. Всички сядат в кръг. Първият казва някаква дума на ухото на съседа си, който трябва веднага да каже на ухото на следващото до него дете първата асоциация с тази дума, третият продължава веригата и така докато думите не стигнат до първия участник. Ако във верижното предаване смисълът на думата не се е загубил, се счита, че играта е била успешна. Например училище – уча, чета, пиша, учителка, тетрадка, книга и т. н.

Портрет на рожденика
За тази игра ще са ви нужни два бели листа, цветни флумастри или моливи, плътен шал за завързване на очите – 2 броя и произволен брой деца.

Участниците се разделят на два отбора, като всеки получава по един бял лист и флумастри. Избира се един отговорник, който не участва, а ще бъде жури.
Рожденикът сяда най-отпред на един стол, така че да могат да го виждат всички. Завързват очите на първия участник от отбор № 1. Дават му флумастер, с който той трябва да нарисува част от портрета на рожденика. После щафетата поема следващият. Междувременно същото изпълнява и отбор № 2. Когато портретите са готови, отговорникът оценява приликата на двата портрета, а рожденикът получава поздравления. Накрая на портретите може да бъдат написани шеговити пожелания.

Изречение в кръг
Може да участват произволен брой деца, които сядат в кръг. Избира се някакво просто изречение, например „Лалетата в градината разцъфнаха“. Всеки един по реда си повтаря изречението с различна интонация (въпросителна, възклицателна, безразлична, заповедна и т. н.). Ако някой от участниците не може да измисли нищо ново, изгаря. Играта продължава докато не останат няколко победителя – например 3-4.

Хартиени стъпки
Може да участват произволен брой деца. Предварително трябва да бъдат изрязани по-големи стъпки от хартия (например 42 номер). Следите трябва да бъдат с еднакъв размер, а на всяка да бъде написано: песен, приказка, филм, плод, град, животно и т. н. Стъпките се слагат по пода още от входната врата. Когато гостите дойдат, всеки един трябва бързичко да мине по следите, като без да се замисля казва съответната дума. Който не успее, се връща отначало.

Журналисти
Може да участват произволен брой деца. Предварително подгответе ножици, бял лист, лепило и стари вестници. Играчите се разделят на два отбора. Всеки отбор получава по 1-2 вестника. Задачата е да изрежат от вестниците букви, думи и препинателни знаци и да ги подредят и залепят на листа така, че да се получи смислено изречение. Печели този отбор, който свърши пръв.

Игрите са подходящи както за рожден ден, така и за всеки друг повод, когато се събират деца на едно място – пикник или зелено училище. Може да участват и възрастни, които обичат да се забавляват, без значение от своята възраст.


 



Коментари
18 коментара

владимира веселинова , 13 г.,

Публикувано на 30.07.2014

Аз организирам рождения ден на сестра ми и тя иска да бъда клоун и да измисля игри . Намерих този сайт и той много ми помогна много Ви благодаря :):):)

даяна димитрова, 10 г.,

Публикувано на 13.08.2014

Много ви благодаря

stoqn belinov, 6 г.,

Публикувано на 16.08.2014

mnogo e xybavo

evgeniq kederova, 9 г.,

Публикувано на 26.08.2014

rojdenitedni obi4amki

Габриел Желев, 8 г.,

Публикувано на 10.11.2014

Моят рождеен ден е на 5 декември и имам идеална идеа за него

лили иванова, 11 г.,

Публикувано на 14.12.2014

много са интересни игрите много ви благодаря

Stefani Nikolowa, 11 г.,

Публикувано на 27.12.2014

Кучето ми има рожден ден а аз имен ден може и да играем на това.

Константина Василева, 9 г.,

Публикувано на 07.02.2015

На моя рожден ден ще играя на тази игра.

александра , 11 г.,

Публикувано на 23.02.2015

хубави игри

Теодора Павлова, 11 г.,

Публикувано на 03.03.2015

Хубави игри

мими . м., 10 г.,

Публикувано на 10.07.2015

На 18.07 имам ровден ден с аниматори , и ще им предложа вашите прекрасни игри.

sinem suleymanova, ne e г.,

Публикувано на 22.01.2016

:* na 10 septemvri imam rojdende :* cte igray tazi igra mnogo e hubavo i e gotino blagodary vi mnogo ibicam:*

далина начкова, 12 г.,

Публикувано на 17.07.2016

хубави идеи

racica KARAINJOVA, 567 г.,

Публикувано на 25.07.2016

MERSI ZA RACICKITE IGRI NA MQLNESHKIQ SVQT S MILOST RACICA

Даниела Дацева, 12 г.,

Публикувано на 06.01.2017

Рождениями ден паближи и изках да го направя страхотен но не знаех много забавни игри и когато видях този сайт много се зарадвах защто игрите са много забаяни и интрегуващи точно за мойте години.И препоръчвам на тези който изкат да направят рожденияси ден страхотен да влязат в този сайт и засигорност няма да бъдат разочаровъни.

Десислава Тодорова, 13 г.,

Публикувано на 09.01.2017

Ще използвам тези игри на рождения ден на сестрите ми. Благодаря за страхотните идеи.

Доротея Христова, 10 г.,

Публикувано на 13.01.2017

Идеите са интересни ще ги използвам за рождения ми ден.

Rosica Ivanova, 14 г.,

Публикувано на 15.07.2017

tezi igri sa dosta hubavi she gi izprobvam za men she e mnogo radostno da gi izigraq s moite priqteli

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град