игри в дома

Начало | игри в дома | Идеи за весели забавления през дъждовен уикенд

Идеи за весели забавления през дъждовен уикенд

Мирела Любенова | 2019-07-14

Идеи за весели забавления през дъждовен уикенд

Дъжд навън вали ли, вали и вашият ден е много, много скучен, а е само 10 часа сутринта. 10, а вие вече се чудите какво да правите. Защо ли чакахте с такова нетърпение уикенда. По-добре си беше през седмицата, изпълнена с домашни и уроци. Тези мисли звучат ли ви познато? Когато прогнозата за времето е мрачна, независимо дали става дума за проливен дъжд, силен вятър или просто за хладно време, положението не изглежда никак добро. Особено когато някак си не приемате за нормално през пролетта или лятото да има такова време. Въпреки това се случва и за да не скучаете по цял ден, имаме няколко забавни предложения за вас, които не са само развлекателни проекти, но и релаксиращи дейности за цялото семейство, които са не по-малко забавни от игрите навън. Така че вместо да се отчайвате и да скучаете – прегърнете деня какъвто е, забавлявайте се и не се притеснявайте Слънцето ще изгрее отново още утре! И докато то се приготви, изберете си някое от тези предложения и се веселете.

Постройте си крепост у дома

Строенето на крепости вкъщи всъщност си е класическа дейност за дъждовни дни. Всеки го е правил: ние, родителите ви, че дори и бабите и дядовците. Пък и има една голяма тайна в тази дейност: тя не е просто забавна, тя е тристепенно забавна: първо строите самата крепост, второ можете да си играете в нея на каквито игри ви харесва и трето – в подобна дейност можете да включите цялото семейство. Така не само ще ви е още по-весело, но и ще припомните на родителите си какво е да бъдеш дете и определено ще ги видите в светлина, за която дори не сте и подозирали. И накрая вместо един скучен дъждовен ден ще сте прекарали най-страхотния и запомнящ се ден на света. Крепостите разбира се можете да направите от всичко – столове, табуретки, одеяла, възглавници, дори и палатка, стига да имате такава. Колкото до начина на правене: такъв няма, всичко си определяте само вие и вашата фантазия.

Дъждовен и вкусен ден

Ако все пак идеята за крепости не ви е толкова по сърце можете спокойно да се отправите към кухнята, където ви очакват не по-малки забавни неща. Сигурно вече се досещате каква е идеята ни. Точно така: пригответе нещо вкусно: сладко или солено, а защо не и двете. Рецептите от които можете да избирате са безкрайно много. За вдъхновение можете да погледнете в нашата рубрика малък готвач. А знаете ли кое е и най-хубавото, можете дори и сами да си измислите своя рецепта, а след това даже и да ни я изпратите. Да не говорим пък, че можете да готвите и в компанията на приятели или семейството, което пък прави всичко още по-забавно. Пуснете си и малко музика и купонът е гарантиран.

Надникнете в кутията с играчки

Дъждовните дни са идеални да си припомните някои позабравени играчки на които със сигурност им липсва вашата компания. Всички онези колички, кукли, плюшени мечета, за които вече сте решили, че сте твърде големи много ще ви се зарадват. Освен това знаете ли какво: всъщност не сте чак толкова големи, сигурни сме, че ще ви е приятно отново да си поиграете с тях за момент, а най-хубавото е, че няма кой да ви види след като сте сами у дома.

Пъзелите и настолните игри ви очакват

Щом не можете да тренирате телата си навън, значи е време да обърнете малко внимание на мозъка и то по доста забавен начин. Пъзелите и настолните игри са едни от най-добрите приятели във всяко студено време – само това можем да ви кажем. Те ще ви върнат в един вълшебен свят, който може и да сте забравили, но той си е там и е по-забавен от всякога!

Вземете едно тесте карти и...

Игрите на карти също са си класическо и незабравимо забавление. Освен това нещата, които могат да се правят с карти са много повече от просто една игра. Можете да научите няколко фокуса, с които един ден да учудите приятелите и семейството си, да построите къща и дори да се научите да жонглирате с карти и знаете ли, последното не всеки може да прави. Всъщност могат да го правят само шепа хора, най-добрите циркови артисти в света!

А сега какво чакате още, избирайте си игра и започвайте, дъждовното време ви очаква и се усмихва тайничко на осъществения си план за домашно забавление!



Коментари
2 коментара

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 06.05.2017

Много са интересни! Ще пробвам!

Виктория Георгиева, 17 г.,

Публикувано на 10.06.2017

супер

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град