новини детски

Начало | новини детски | Годишнина на ІІІ-то ОУ „Д-р Иван Селемински” - Сливен

Годишнина на ІІІ-то ОУ „Д-р Иван Селемински” - Сливен

Деница Дянкова, 12 г., Сливен | 2008-02-20

Аз ще Ви разкажа за едно от най- добрите училища в гр. Сливен, а именно ІІІ-то ОУ „Д-р Иван Селемински”.  Тази година то навършва 100 години от създаването си. Тържеството за 100 годишнината му ще се проведе на 29.02.2008 г. в театър „Георги Кирков”. Учениците от училището са в трескава подготовка за празника. Програмата ще включва документален филм за развитието на училището през годините. Ще се представят мажоретките на училището с ръководител Силвия Терзиева - балет "Барби"; хора на училището с ръководител Т. Стоянов  - преподавател по музика. Подготвя се също така и рецитал на ученици от различните класове, както и много други изпълнения. Букет от песни ще поднесе известния наш изпълнител Панайот Панайотов. Водещи на празника ще са деца от 4 и 5 клас и актьора Димитър Живков. Гости на тържеството ще са Кмета на Общината, Областния управител, Преподаватели и ученици от другите училища.
По случай годишнината преди месец бе открит музей на училището. В него са изложени снимки, материали, награди печелени от учениците и учителите от създаването на училището до наши дни.
Написа се и книга с историята на училището. Тя ще бъде представена за първи път на тържеството на училището. С нея ще бъдат наградени изтъкнати бивши и настоящи учители и ученици и гостите на празника.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град