афиш

Начало | афиш | Дядо Коледа ще търси „Изгубеният подарък“ в Кукления театър на Търговище

Дядо Коледа ще търси „Изгубеният подарък“ в Кукления театър на Търговище

Аз детето | 2023-11-30

Дядо Коледа ще търси „Изгубеният подарък“ в Кукления театър на Търговище

Вълшебството на коледните празници ще изгрее на куклената сцена в Търговище с премиерното представление „Изгубеният подарък“ с участието на самия Дядо Коледа. Приказната история разказва как Добрият старец тръгва от Лапландия с подаръци за всички деца. Минавайки през земите на Големите стъпки, той попада в снежна буря и губи един от подаръците. Двама чудни герои – еленът Фликс и джуджето Бобитрикс решават да му помогнат и поемат на пътешествие, за да върнат подаръка. По време на мисията си те се сприятеляват с една Голяма стъпка, на име Фиту.

Ако сте нетърпеливи да разберете дали нашите приятели ще успеят да намерят подаръка и да спасят Коледата на едно дете, елате в Кукления театър на 9 декември, събота, в 11 часа!

Авторският спектакъл „Изгубеният подарък“ е режисиран от Калоян Патерков. Сценографията е на Ханна Шварц, а музиката е на Петко Манчев. Актьорите Диляна Димитрова, Виолетка Борисова-Ети, Микаела Кюркчиева и Петър Дичков поемат отговорност за вълшебствата, които предстоят.

Повече от интересна е програмата на Кукления театър за месец декември, когато, всяка събота, ще се играят представления на коледна тематика. На 2 декември, от 11 часа, най-нетърпеливите могат да гледат „Време за подаръци“ на режисьора Русан Стаменов. Следва премиерата на „Изгубеният подарък“ – на 9 декември, а на 16 декември играем „Коледен сън“ на режисьора Ивайло Марков. Малките зрители ще имат възможността да се срещнат с Дядо Коледа и да получат подаръка си лично от него на 23 декември, когато отново играем „Изгубеният подарък“ – от 10:30 и 12:30 часа.

Ако искате детето Ви да получи подаръка си лично от Добрия старец, можете да го донесете, предварително опакован и четливо надписан, на касата на театъра преди представленията на 23 декември.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град