любими герои

Начало | любими герои | Дора Изследователката и малкият Никола вече забавляват и българските деца

Дора Изследователката и малкият Никола вече забавляват и българските деца

Аз детето | 2013-12-05

Дора Изследователката и малкият Никола вече забавляват и българските деца

Най-прочутата и актуална в световен мащаб анимационна героиня, любимка на всички деца от 3 до 9-годишна възраст Дора Изследователката забавлява с невероятните си истории и българските деца вече от няколко месеца. Компания в това нелеко начинание й правят и други забавни герои като малкият Никола.

През месец юни издателство "Колибри" започна да издава поредицата за Дора и на български език, стартирайки с 20 заглавия. Днес те са много повече, а и продължават да растат, защото за 2014 година издателството е предвидило да издаде още над 10 заглавия. Всяка книжка ще ви заведе на приключения, за които дори и не сте подозирали. Но преди това Дора има друга новина.

На 18 ноември 2013 г. стартира нова интернет страница, чието съдържание е адресирано към децата и техните взискателни родители. Dora.bg е професионално изработен сайт с функционална платформа и достъпна структура, който позволява безпрепятствена ориентация и дава отлична възможност за онлайн пазаруване на любимите ви четива. Името на страницата е вдъхновено от знаменитата поредица книжки за Дора Изследователката, която вече развлича и българските деца, но сайтът предлага и много други детски поредици както литература в помощ на родителите.
 
Каталогът обхваща всички издадени до момента заглавия за Дора Изследователката. Концепцията на книжките залага на интерактивния подход, което обяснява изключителната популярност на малката изследователка в цял свят. Разказите за славните подвизи на малкия Никола̀ продължават да очароват и малки, и големи – първите се оглеждат в тях, вторите си припомнят детството с умиление. За въздействието на книжките допринасят ефектните карикатури на художника Жан-Жак Семпе. Чрез сайта родителите могат да поръчат за децата си и книжките от великолепната серия за Хълцук Кръвожадни Херингски Трети, прочутия викингски герой на Кресида Коуел. Още по-бляскава е „коронованата“ поредица на Вивиан Френч. Принцесите от Клуба на короната не само вярват в красотата на своите желания – те са любопитни и дръзки и умеят да се веселят на воля. Един невероятен и вълнуващ свят – находище на научни факти, занимателни игри и пълноцветни чудеса, предлагат албумите и енциклопедиите на Larousse.  На разположение са и чудни сборници с едни от най-обичаните детски приказки, забавни пъзели и тетрадки за оцветяване за малчугани на различна възраст.
 



Коментари
10 коментара

gurga gateva, 12 г.,

Публикувано на 08.01.2014

mnogo xaresvam dora

angelia ggova stefkova, 11 г.,

Публикувано на 09.01.2014

ponqkga go gledam no mnogo me drazni kartata i dano na decata da im haresva tozi filnm

ioana mihailova, 10 11 г.,

Публикувано на 21.01.2014

az gledam tozi film za6toto mnogo go haresvam i osven tova ima mnogo interesni priklioceniq sas dora i malkoto boticko

angelina qnkova, 4(5 г.,

Публикувано на 18.03.2014

аз много харесвам дора за6ото тя винаги спасява хората овичам те Дора

румяна михайлова, 10 -1 г.,

Публикувано на 19.03.2014

Дора е интересен игра която я играят малки даца мноно е интересно и забавно

ioana mihailova, 10-11 г.,

Публикувано на 07.05.2014

az haresvam filmceto "dora` zashtoto e mnogo interesno i mnogo hubavo...

emily sladkata, 11 г.,

Публикувано на 13.09.2014

az haresvam dora za6toto e zabavna i e za malki deca

minka atanasova, 12 г.,

Публикувано на 08.10.2014

mrazq dora

vela-marina hari tosheva , 17 г.,

Публикувано на 08.11.2014

dora izsledovadelkada e gadna :(

тина лазарова, 9 г.,

Публикувано на 02.05.2015

обичам дора и никола те са номер 1

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град