новини детски

Начало | новини детски | Детска работилница за царевични фантазии отваря врати в Етнографската къща в Исперих

Детска работилница за царевични фантазии отваря врати в Етнографската къща в Исперих

Аз детето | 2014-09-29

Детска работилница за царевични фантазии отваря врати в Етнографската къща в Исперих

Детска работилница за царевични фантазии ще започне да работи от днес в Етнографската къща в Исперих. Инициативата е в рамките на Дните на културно-историческото наследство, организирани за 12-та поредна година от Историческия музей в града и общината, съобщиха от музея.В продължение на пет дни малки и по-големи деца ще изработват предмети и сувенири от царевична шума и царевични зрънца. Изработените в работилницата творби ще бъдат подредени в изложба, която жителите и гостите на града ще могат да видят в деня на официалното откриване на Панаира на царевицата.

Той започва на 7 октомври от 17.00 ч. пред Музейната експозиция в центъра на града.И тази година програмата на Панаира е наситена с различни атракции, свързани с царевицата, с детски царевични игри,демонстрация на народни занаяти и други. Любим момент на малки и големи е варенето и дегустацията на качамак.

Исперихчани ще могат да участват и в конкурса за по-по-най-вкусен качамак и задруги ястия от царевични продукти. В рамките на културните празници в Исперих ще бъдат открити и три изложби.

На 1 октомври в Етнографската къща исперихчани ще могат да видят експозицията на Историческия музей в Казанлък"Нещо от Бога, нещо човешко". На следващия ден от 17.00 ч. в Художествената галерия ще бъдат открити изложбите "30 години Исторически музей - Исперих" и "Археологическо лято - 2014 г.".

По традиция в Дните на културно-историческото наследство Историческият музей в града организира и Есенни музейни четения,като тази година те са под мотото "Сборяново" - от находката до витрината". Те ще се състоят на 2 и 3 октомври в конферентната зала на музея, а в тях ще участват историци и музейни специалисти от страната, допълват от музея.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град