новини детски

Начало | новини детски | Деца създадоха театрална трупа

Деца създадоха театрална трупа

Мария-Никол Косева, 9 г., Пазарджик | 2006-08-09

За втора поредна година децата от село Росен се събират в местното читалище, за да репетират ролите си в пиеси и драматизирани приказки.

В театралния състав са включени около 15 деца между 5 и 10 години. Някои от тях живеят и учат в Пазарджик, но и тази ваканция са предпочели да прекарат в росенското читалище.

Самодейната театрална трупа е създадена през лятната ваканция на миналата година изцяло по идея на децата от селото. Започват с пиеси и приказки на Цветан Ангелов и през юли миналата година направили първото представление. Децата сами изработили поканите и ги раздали по къщите. На представлението се стекло цялото село, като поканили и роднини, които живеели извън Росен.

Тази година младите театрали едва изчакаха края на учебната година, за да се съберат в читалището и да започнат подготовката на новите постановки. Публиката ще бъде изненадана от превъплъщението им в ролите на животни от гората, пак по произведения на Цветан Ангелов. Близнаците Ваньо и Стефчо на 7 години ще видим в ролята на петлетата Шипокрак и Гребенак. А най-малките ще представят драматизацията "Дядо и ряпа".

Младите актьори толкова са завладени от възможността да правят сами театър, че почти без чужда помощ подготвят цялата програма, като сами си правят реквизита и осигуряват материалите за него. Е, малко им помагат библиотекарката и една пенсионирана дългогодишна учителка, на която внуците също участват в трупата.

Успех на младите театрали и чакаме поканите!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град