зоокът

Начало | зоокът | Деца и техните кучета домашни любимци се забавляват заедно на 1 юни в Стара Загора

Деца и техните кучета домашни любимци се забавляват заедно на 1 юни в Стара Загора

Аз детето | 2019-05-29

Деца и техните кучета домашни любимци се забавляват заедно на 1 юни в Стара Загора

Пъстър празник ще събере любители на кучета и техните компаньони на поляната до кучешката градина „Куйбишевска“ в Стара Загора, съобщават от dariknews.bg. Събитието предвижда забавни демонстрации с кучета, игри с децата и много награди, песни и танци, изпълнени от талантливите малки старозагорчета от ДЮТС „Броеничка“ и ВГ „Звездопад“.

За първи път в програмата ще има конкурс „Моят прекрасен домашен любимец“, в две категории – екстериор и послушание. Специално в празника ще се включат с демонстрация полицейските кучета, а за всички деца и гости ще има информационна зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Организаторите канят децата да участват в конкурса и да покажат колко добри и послушни са техните любимци, затова няма ограничения за породата и големината. Категориите са две – външен вид и послушание (изпълнение на всякакви команди и номера), а за победителите ще има много награди. Всяко издание има мото, което цели да възпитава добро и толерантно отношение към животните, да показва, че кучетата могат да бъдат отлични приятели и спътници, когато са възпитани от своите стопани.

Тази година, в програмата ще се включат две кучета от приюта, които търсят дом и ще покажат, че бездомните кучета също могат да бъдат чудесни домашни любимци, еднакво достойни като породистите, и заслужават да бъдат осиновени. Стартът на празника е на 1 юни в 17:00 часа, а записванията започват на място в 16:30 часа. Организатори са Кучешко училище „Кучилище“, с подкрепата на Община Стара Загора.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град