спорт

Начало | спорт | Български деца взеха участие в Световен шампионат по танци в Германия

Български деца взеха участие в Световен шампионат по танци в Германия

Николета Запрянова, 10 г., София | 2009-12-04

От 22.11 до 28.11.2009 в гр. Риза (Германия) се проведе Световен шампионат по танци. Това е състезание което се провежда всяка година. За да участваш трябва да се класираш на първите три места на национален шампионат в различни възрастови категории. От България бяхме от танцова формация "Блясък" - София, Студио Джи - София, Алексия - Добрич, Тангра - Хасково, Галаксико - Димитровград и балет "Ера" - Пловдив. Всички се представихме достойно и дано догодина да вземем медали.

Състезанието протече в няколко последователни дни -сола, дуети, малки групи и формации. Всичко беше много хубаво. Разменяхме си сувенири със децата от различните страни. Това е едно незабравимо състезание. В Град Риза се провеждат почти всички световни състезания.

Риза е много красив и чист град. Забранено е да се пуши на улицата. Има специални места за пушене (кабинки), има говорещи кошчета за боклук. Ако нарушиш и изхвърлиш боклук на земята глобата е 50 евро. Хората са много добри и много ти помагат. Там няма хора, които да просят, няма бездомни животни, защото за тях има приюти.

Благодаря на моята треньорка Милена Панова от танцова формация "Блясък", която ни подготви и заведе на тази световна сцена.



Коментари
1 коментар

..... ....., ... г.,

Публикувано на 13.12.2009

все пак николета се е класирала с дует така че не е ходила само тя!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град