любопитно

Начало | любопитно | 6 факта, които са твърде невероятни, но са истина

6 факта, които са твърде невероятни, но са истина

Аз детето | 2020-05-28

6 факта, които са твърде невероятни, но са истина

Да си учен е забавно – така смятаме ние и имаме солидни доказателства за това. Представете си колко забавно е всеки ден да провеждаш нови експерименти, да откриваш различни неща, които никой друг досега не е знаел. Понякога фактите, които откриваш може и да ти звучат абсурдни, но пък хората ги намират за удивителни и безкрайно интересни. Да, също и забавни, но всеки ще знае, че ти си открил колко мравки има на Земята или какво правят пеперудите по време на земетресение. Може би няма да откриете точно тези неща, защото те вече са ясни, но има още много, които просто си седят и ви чакат. Сега обаче ние ще ви запознаем с най-добрите странни факти, които са твърде невероятни, за да са истина. Въпреки това са, защото са научно доказани! Четете и се дивете!

Оксфордският университет е на повече години от империята на ацтеките

Образованието в Оксфорд започва през 1096 г., а годината на основаването на империята на ацтеките е 1325-а. Това означава, че Оксфордският университет е с 200 години по-стар. Представяте ли си?

На Юпитер и Сатурн вали дъжд от диаманти

На тези два газови гиганта можете да видите истински дъжд от диаманти. Според учените натискът в гигантските планети може лесно да превърне въглерода в диамант. Първо, мълниите превръщат метана във въглерод, който се втвърдява по време на мълнията и след 1 600 км се превръща в блокове от графит (този, който имаме в моливите), а след още 6000 км тези блокове стават диаманти.

За всеки човек на земята има повече от 1,6 милиона мравки

Според изчисленията на учените на Земята точно сега живеят от 1 до 10 квадрилиона мравки. Това означава, че на всеки един човек се падат по повече от 1 милион от тези същества и тяхната обща маса е приблизително равна на общата маса на всички хора на планетата.

По света в момента има повече изкуствени фламинги, отколкото истински

Фламингото е рядка птица. И толкова красива, че хората искат да си имат едно такова в двора на къщата или в парка до цветята. Ето защо на света има няколко пъти повече изкуствени фламинги, отколкото живи. Живите са около 2-3 милиона, а пластмасовите им двойници – почти 1 милиард.

Коалата е единственото животно, което има уникален пръстов отпечатък като нас

Професор Маций Хеннеберг (Maciej Henneberg), работещ в Университета в Аделаида (Австралия), доказва, че няма разлика между дактилоскопичните отпечатъци на човек и коала. Дори сканиращият електронен микроскоп не може да открие никакви разлики. Оказва се, че всяка коала има различен пръстов отпечатък също като хората.

Нещо забавно, което можете и да опитате

За да не падне филията с намазаната страна надолу, трябва да се изпусне точно от 2 метра и половина.

Снимки: pexels.comКоментари
1 коментар

Светла , ,

Публикувано на 17.08.2018

НИскам да живея на Юпитер или Сатурн, но....после да се прибера вкъщи с диаманти!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град