Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | 5-те най-красиви коледни филма, които да гледате през празниците

5-те най-красиви коледни филма, които да гледате през празниците

Аз детето | 2020-12-21

5-те най-красиви коледни филма, които да гледате през празниците

Ето че най-дългоочакваното време от всички деца, ученици и възрастни най-после дойде отново. Разбира се, че говорим за почивката! Празниците са хубави заради нея! Очакват ни цели пет, а за някои от нас и повече, почивни дни, в които можем да правим толкова неща! Време е за малко почивка, ако времето навън е благосклонно и за игри навън, а защо не и за някой и друг интересен филм. Дори да сте го гледали, това не пречи отново да го гледате, особено ако е хубав. И като говорим за филми, решихме да ви споделим кои филми ние мислим да гледаме през празниците. Такива, които ще ни донесат допълнително весело настроение и ще ни предложат и някое друго приключение!

„Елф“

Едно време в Коледната вечер, едно бебе пропълзяло в торбата с подаръците на дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. Отгледан от татко Елф (Боб Нюхарт), Бъди (Уил Ферел) стига до прозрението, че не е точно като останалите елфи. Решен да открие къде му е мястото, Бъди се впуска в търсене на истинския си баща – в Ню Йорк! В Голямата Ябълка, Бъди открива защо рождения му татко (Джеймс Каан) е в списъка на непослушните! Но най-важното, той вижда, че светът страда сериозно от липсата на коледен дух, което причинява на дядо Коледа (Ед Аснър) най-различни проблеми! Затова заедно с помощта на още един елф – красивата продавачка в универсален магазин (Зоуи Дешанел), Бъди ще трябва да покаже на татко си и на света истинския смисъл на празника и да докаже на всички, че Дядо Коледа наистина съществува!

„Как Гринч открадна Коледа“

Гринч е сърдито, зелено, космато същество, което живее в пещера високо в планината Кръмпет, която пък се намира в една снежинка. Сърцето на Гринч е два пъти по-малко, отколкото нормалното човешко сърце и двете неща, които той най-много мрази на този свят са Коледа и хутата, които живеят в малкото весело градче Хувил в полите на планината Кръмпет. Тази година Гринч е решен да спре Коледа веднъж завинаги като открадне всички подаръци и празнични украси, докато хутата сладко спят на Бъдни вечер. Но все пак хутата успяват да отпразнуват своята Коледа, а с помощта на Синди Лу Ху, едно малко усмихнато момиченце от Хувил, Гринч най-накрая успява да разбере, че Коледа е нещо повече от лъскав целофан, панделки и играчки.

„Полярен експрес“

Ставайте, оправяйте се и се пригответе за пътуването на живота си! Идва Коледа и ви предстоят шеметни изкачвания и спускания по планините, плъзгане по замръзналите поля, опасно преминаване по мостове над дълбоки пропасти и топъл шоколад, поднесен от пеещи сервитьори! Не сте си го представяли, но вие сте в Полярен експрес! Том Ханкс е звездата, а Робърт Земекис – режисьорът, осигурили ни този празничен филм, заснет с помощта на зашеметяваща анимация, която превръща всеки момент в магия. „Вижте и ще повярвате”, казва скитникът, който ще пътува с вас. Ще видите чудеса. И ще им повярвате. Всички на борда!

„Утреландия“

Свързани от обща съдба, един тийнейджър с развито научно любопитство и един бивш вундеркинд-изобретател предприемат мисия, за да изровят тайните на място „някъде във времето и пространството“, което съществува в колективната им памет. Франк (Джордж Клуни) и Кейси (Брит Робъртсън) пътуват заедно с момиче-робот (Рафи Касиди като Атина – юношеската любов на Франк) до мястото, известно като Утрешна Земя – „Утреландия“, където техните действия оказват пряко влияние върху света и тях самите. Те искат да спасят Земята. Франк по-рано, като млад, е бил изхвърлен оттам от Никс (Хю Лори). Мистерията намеква за космически пътувания, ракети, тайнствени градове на бъдещето... но не се развива в космоса. Всичко започва, когато Кейси Нютон намира загадъчна топлийка. Когато тя бъде докосната, от нея се разкрива мястото, известно като „Утреландия“ – алтернативна реалност, футуристична среда, в която отсъстват престъпления и замърсяване, а водещи са оптимизмът и просвещението. В наглед обикновената топлийка, използвана за реверите, е скрита технология – при физически контакт добивате илюзията, че физически се пренасяте в друг свят.

„Замръзналото кралство“

Пророчество е сковало кралство Арендел във вечна зима. Анна е безстрашна оптимистка, която обединява сили със смелия планинец Кристоф и неговия другар северния елен Свен. Заедно те се отправят на епично пътуване, в което да открият сестрата на Анна – Елза, чиято снежна магия тегне над кралство Арендел. По пътя си те се натъкват на вълшебства, срещат мистични тролове и попадат в комични ситуации със смешния снежен човек Олаф. В надпревара с времето, за да спасят кралството от разруха, те ще се изправят пред суровите условия и стихиите на зимата.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град