зоокът

Начало | зоокът | Златна рибка става герой – помага на приятел в беда

Златна рибка става герой – помага на приятел в беда

Аз детето | 2017-01-24

Златна рибка става герой – помага на приятел в беда

Всеки поне веднъж се е наслаждавал на красотата на златната рибка и му се е искало да можеше да му изпълни поне едно желание. Тези малки златни създания изглеждат като от приказка, щом ги видите да плуват в своя аквариум. Всеки обича златните рибки, те са красиви за окото, а благодарение на онази приказка, често се надяваме и да сме попаднали на някоя от вълшебните видове, която ей сега ще ни проговори с човешки глас. Макар последното да е почти невъзможно обаче, не трябва да се съмнявате, че златните рибки, както и всички други животни, малки и големи, които бродят по земята, не са страхотни. Мислим си, че сме най-умните и знаем всичко за всички, но всеки път се оказва, че животните могат да ни изненадат по необикновени начини. Това може да направи дори и една обикновена златна рибка.

Горд собственик на две красиви златни рибки – една светла и една черна (да, има такива видове) дни наред със съжаление гледал как единият му домашен любимец не е особено добре. Не плува много и предпочита да стои на повърхността на водата.. Освен това нито веднъж не го е виждал да яде, но въпреки това рибката по някакви чудни обстоятелства все още била жива. Докато човекът търсил кой може да ѝ помогне, решил и да сложи камера пред аквариума, за да види какво поддържа домашния му любимец жив. Още от първия запис разбрал и нямало как да бъде по-изненадан от това. Оказало се, че съквартирантката на пострадалата рибка ѝ помага да живее. Самият собственик на уникалните домашни любимци твърди, че е гледал заснетото от камерата поне три пъти преди да повярва. На записа се вижда как едната златна рибка помага на другата, като я подпира или по-скоро я „закарва“ до храната, за да може болната рибка да хапне, а след това удобно я поставя на дъното, за да може да си почива. И докато върши своите си рибешки работи, от време на време се връща при приятеля си, за да провери как е той! И това ако не е удивително!

Не е ясно защо рибката е решила да бъде толкова добра, но едно нещо е сигурно, тези същества са много по-сложни, отколкото сме подозирали досега. Самият Джон Балком, директор на един от най-известните институти за зоология по света казва: „Като биолог, който се е специализирал към изучаване на поведението на животните и прекарвайки последните четири години в непрекъснато изследване на живота на рибите, мога да кажа, че много от нас подценяват тези приказни водни обитатели. Едно от най-важните неща, които трябва да запомним за тях е, че те също мислят и чувстват, като всеки един от нас!“

Не сме специалисти и му вярваме, но също така вярваме, че тази рибка е един невероятен герой и че за да си супергерой не е нужно изобщо да имаш някакви специални сили или способности, а просто трябва да си добър и винаги да помагаш на приятел в нужда!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град