новини детски

Начало | новини детски | Жителите на квартал "Симеоново" ремонтираха със собствени средства местното читалище "Отец Паисий"

Жителите на квартал "Симеоново" ремонтираха със собствени средства местното читалище "Отец Паисий"

Христина Михайлова | 2006-09-12

Обновената сграда беше открита днес с тържество за всички дарители. Хората са започнали да събират пари за ремонт на читалището още миналата година. Сами са предлагали и средства и помощ за ремонта на сградата.

"Всеки кой каквото може по 5 лева, по 50, 500 някои и по 5 хиляди лева дадоха", разказва Виолета Асенова – секретар на читалище "Отец Паисий".

Местните жители разказват, че читалището е една традиция, която свързва различните поколения. Гордеят се с това, че остават за младите съхранената любов и уважение към народното творчество и фолклор.

"Тук се гордеем с нашите танцови ансамбли, успели сме да запазим шопския фолклор и творчество", казва Стоян Григоров – председател на читалище "Отец Паисий".

За ремонта на читалището пари са дарили всички жители на "Симеоново", а и много други от кварталите в район Витоша. Дарителите видяха днес какво е свършено и какво остава да се прави.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град