любопитно

Начало | любопитно | Зелената маймунка Моги – еко списание за деца

Зелената маймунка Моги – еко списание за деца

Аз детето | 2009-10-22

Зелената маймунка Моги – еко списание за деца

"Намери ме! Играй с мен! " – казва симпатичното зелено маймунче Моги.

Намери ме в книжарницата или на сергията за вестници. Намери зеленото маймунче и в себе си. Открий радостта от общуването с природата. Бъди здрав и весел!"

Такова е посланието на авторите на първото българско авторско рисувано еко списание - „Моги – зелената маймуна”.

Предназначено е за деца на възраст от 4 до 9 години и техните родители.
„Моги – зелената маймуна” е списание с мисия. Чрез приказки, научни факти, игри и рисуване Моги учи децата да познават и харесват природата, да имат грижовно отношение към нея и към себе си, да живеят в хармония.

Списанието се предлага без пластмасова играчка, за разлика от повечето периодики за деца на книжния пазар. Издателите подават ръка на интелигентните и отговорни родители, на които всеки ден се налага да обясняват простата истина - евтините пластмасови играчки имат кратък живот, понякога по-малко от ден, и замърсяват планетата.

Това списание е за деца и родители от родители и деца" - казват авторите. "Всеки брой на списанието има водеща тема, подсказана ни от нашите деца. Въпросите, на които се опитваме да отговорим, са въпроси, зададени от тях. Съдържанието на списанието предполага то да бъде четено заедно от дете и родител, предполага общуване."

Първият брой на списанието вече може да бъде намерен. Посветен е на птиците и летенето. В него можете да се запознаете с маймунчето Моги и да научите какви тревоги може да има един понадебелял гъсок през есента. Можете да узнаете накъде и как летят птиците, и как летят хората. За хитроумните са подготвени много и забавни игри, за артистичните – стихче и картинки за оцветяване. И разбира се, урок по йога. Любознателните ще научат откъде идва името Димитър и как можем да наблюдаваме птиците. Сръчните могат да конструират хвърчило с помощта на мама или татко.  Списанието излиза всеки месец, в 40 цветни страници.

Цена: 3 лв.

Коментари
1 коментар

Мария-Магдалена , 8 г.,

Публикувано на 24.10.2009

аз давам 10 за това списанйе

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град