Инициативи

Начало | Инициативи | Зелена планета: 100 начина децата да спасят земята

Зелена планета: 100 начина децата да спасят земята

Аз детето | 2009-06-11

Зелена планета: 100 начина децата да спасят земята

Представяме ви книга, която ще възпита в децата любов и грижа към природата, като ги кара да се забавляват от сърце. С излизането си през април 2008 година "Зелена планета" покори класациите за най-продавани книги, като дебютира под номер 3 и 20 седмици остана в топ 10 на престижната листа на „Ню Йорк Таймс”. >Книгата е уникална по своя замисъл, защото съдържа 100 забавни и лесни съвета за „зелени” игри. От екокъмпинг, до избор при пазаруването с мама и татко. Забравете за анимационните филмчета по телевизията или видео игрите. Вместо това можете много весело да си изкарате, докато гледате звездите, засаждате цветя в градината или станете еконаблюдател вкъщи и размахвате ядосано пръст на мама и татко, когато те нарушават правилата. Това е истинска интерактивна книга, която препраща децата да търсят допълнителна информация в интернет, дава им практични идеи как да намалят вредното влияние на човека върху природата и не на последно място да се забавляват истински.

Книгата е незаменимо ръководство, което ще помогне на всяко дете да обича и уважава заобикалящата го среда, а също така ще му даде умения и ще го вдъхнови да се грижи за нея. Защото, както учи самата книга, ние не притежаваме Земята, ние й принадлежим.

Ти можеш да помогнеш за спасяването на Земята!

 Мислил ли си някога за:

 Размяна на ролите – ти да кажеш на родителите си да изключат телевизора.

Да бъдеш творец на бърза промяна – да бъдеш дизайнер, да разкрасяваш заедно с приятелите си поомръзналите ви дрехи, за да създадете нови, рециклирани облекла.

  Да станеш еконаблюдател и да се грижиш всеки в дома ти да се къпе само за четири минути.

  Да ядеш пресни храни в натурални опаковки, за да не подпомагаш увеличаването на отпадъците.

  Да пуснеш слънчевата светлина – да заредиш със слънчева енергия стаята си.

Тази книга съдържа 100 забавни, лесни и практични идеи какво да направиш за опазването на своя дом, училище и общност и да се погрижиш за намаляването на вредното въздействие върху нашата планета.

 ТИ можеш да промениш нещата!

 Автор:                                       Ким Маккей и Джени Бонин

Цена: 14,90 лв.

Есе за опазването на природата и горите
Как да живеем в хармония с природата
Малки еколози от гр. Попово надзъртат в бъдещето



Коментари
1 коментар

Мартина Стоянова, 9 г.,

Публикувано на 10.01.2010

супер яко

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град