важните неща

Начало | важните неща | Защо да ходя на училище? Училищни размисли за позитивно начало на учебната година

Защо да ходя на училище? Училищни размисли за позитивно начало на учебната година

Аз детето | 2017-09-13

Защо да ходя на училище? Училищни размисли за позитивно начало на учебната година

За много хора лятното време е най-хубавото и прекрасното и всеки се надява никога да не свърши. Въпреки това времето върви напред и все някога идва есента. А през есента е време за работа и училище. Ясно е, че никой не обича да ходи на училище, особено като се сети колко хубави са били игрите до късно и безгрижните летни дни. Трябва обаче да ви кажем, че училището е много по-хубаво, отколкото си мислите сега. Ние също не го харесвахме особено, а сега мечтаем да се върнем там и никога да не излезем. Така че повярвайте ни, когато ви кажем, че в училище е най-хубаво и никога и никъде няма да се чувствате по-добре.

Мислете за училището като за ваша работа. В известен смисъл, трябва да спечелите следващата си почивка. Лятото със сигурност е специално време, но за съжаление всички добри неща трябва да приключат. Независимо дали ви харесва или не, време е да се върнете в училище. И това са някои от хубавите причини, заради които трябва да го направите:

  • Можете да се видите с деца, които не сте виждали през цялото лято.
  • Можете да се запознаете с нови хора и да си намерите интересни приятели.
  • Можете отново да се върнете към любимите си дейности свързани с училище.
  • Ще събудите ума си.
  • Ще си намерите нови приятели, нови хобита и ще научите куп интересни нови неща.
  • Ще можете да се възползвате от училищни екскурзии, които сами знаете, че винаги са супер забавни.
  • Ще имате възможност да предизвикате ума си.
  • С всеки завършен клас сте все по-близо и по-близо до изживяването на мечтите си.
  • Ако учите ще сполучите – ходенето на училище и ученето винаги гарантират по-добре платена и по-хубава работа.
  • Хубаво е да вършите нещата от началото до край, а точно това в пълна сила важи за училището.

Това са само някои от причините, поради които е важно да се върнете в училище с радост, но най-важното е, че училището е добро за ума ви. Никой не може да остане във ваканционния режим завинаги, в крайна сметка мозъкът ви ще търси предизвикателство. Училището е идеалното място за вас да направите това. Училището ви помага да разберете в какво сте най-добрите и да го използвате, за какво си струва да се борите и от него (и родителите си разбира се) научавате всичко, което ви трябва, за да живеете достойно. Училището е идеалното място да подсигурите бъдещето си и да започнете да преследвате целите си.

Училището може да отвори прозорец от възможности за вас. Може би точно преди училище си мислите колко по-хубаво би било ей така да си живееш на плажа и да си безгрижен завинаги, но повярвайте, когато пред вас няма никакви предизвикателства и уроци, животът доскучава много бързо. Освен това бихме искали да повярваме, че сте си поставили по-високи цели от това.

Време е за училище – тези думи не звучат толкова страшно, просто трябва да видите хубавата страна на нещата! Желаем ви най-приятната и най-незабравимата учебна година!

Снимки: pixabay.com



Коментари
1 коментар

диляна илиева, 12 г.,

Публикувано на 05.12.2018

нито е смачкан нито шчупен

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град